Junts i Puigdemont guanyen a Sant Cugat en la victòria socialista a Catalunya

Junts per Catalunya és el partit més votat a Sant Cugat, mentre que el PSC guanya a Catalunya amb diferència

Junts per Catalunya i Carles Puigdemont han sigut els guanyadors de les eleccions del Parlament de Catalunya a Sant Cugat. Els juntaires han obtingut el 28,7% dels vots a Sant Cugat i mantenen l'hegemonia del nacionalisme català, que ha guanyat totes les eleccions catalanes a la ciutat. A més, Junts creix quatre punts respecte al 2021. L'efecte Puigdemont s'ha fet sentir a Sant Cugat. PSC i PP completen el podi, mentre que ERC ha caigut fins a la quarta posició.

Populars, socialistes i juntaires són els que més vots han guanyat en comparació a les eleccions de 2021, mentre que els republicans són els que més n'han perdut. 

Catalunya, el PSC ha guanyat clarament les eleccions del 12 de maig amb el 28% dels vots dels catalans. Així, Salvador Illa ha esdevingut el candidat més votat i el PSC ha guanyat per primera vegada unes eleccions en escons a Catalunya. A Sant Cugat, els socialistes s'han quedat amb el 21% i s'han situat com a segona força, amb un increment del 3,5% respecte al 2021. 

La participació a Sant Cugat finalment ha estat lleugerament superior al 2021 i s'ha situat al voltant del 68%. La gran incògnita és quin govern es podrà formar i no es descarta la repetició electoral.

PP es dispara i ERC s'enfonsa

Alegria a la seu de Junts a Sant Cugat FOTO: Bernat Millet

El Partit Popular s'ha situat com la tercera força a Sant Cugat i ha rebut el 14% dels vots. Això suposa un creixement de més de vuit punts en comparació a les eleccions catalanes del 2021. És el partit que més vots ha guanyat a Sant Cugat respecte el 2021. 

En quarta posició a Sant Cugat hi ha Esquerra Republicana, que és el partit que més vots ha perdut a la ciutat. Els republicans han tingut l'11,5% dels sufragis, mentre que el 2021 es van situar al voltant del 18%.

VOX (7,1% dels vots), Comuns (5,9%), CUP (4,9%) i Aliança Catalana (2,5%) completen la resta de formacions amb més suports a Sant Cugat.

Junts i PP triomfen a Sant Cugat

Junts per Catalunya i el Partit Popular han tornat a trobar un dels seus fortins a Sant Cugat. Els dos partits han rebut més suport entre els santcugatencs que en el conjunt del país. Les forces d'esquerra, com PSC i ERC, han tret pitjors resultats a Sant Cugat que a Catalunya.

El PSC ha guanyat clarament les eleccions a Catalunya amb un 28% dels vots. A Sant Cugat han tret set punts menys i s'han quedat amb el 21%. Els santcugatencs han apostat majoritàriament per Junts, que ha tret set punts més a Sant Cugat que al conjunt del país. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem