Junts vol posar fre als "fluxos ingents i desproporcionats" d'immigrants a Catalunya

La moció demana establir com a principi rector de les polítiques d'immigració a l'aprenentatge i coneixement del català, entre altres

Junts per Sant Cugat presentarà una moció amb l'objectiu de regular els fluxos migratoris i establir l'aprenentatge i el coneixement del català dins dels principis rectors de les polítiques d'immigració, en un ple que tindrà lloc el dilluns 19 de febrer. Els juntaires, a més, volen que sigui la Generalitat de Catalunya qui tingui les competències d'immigració a Catalunya.

El grup municipal ha manifestat en un comunicat que Catalunya "ha experimentat una arribada elevadíssima de persones immigrades" en els darrers anys i que això "dificulta la gestió de la seva integració a la societat d'acollida i tensa els sistemes socials, sanitaris i educatius del país i dels municipis que els acullen". A més, Junts per Sant Cugat ha apuntat que no es pot "acceptar els fluxos ingents i desproporcionats que s'han donat aquests darrers 20 anys", i és que segons han afirmat, "l'origen d'aquestes persones immigrades en cap cas és un problema en si mateix, però ho pot ser si el volum és desproporcionat i ingestionable".

És per això que Junts per Sant Cugat demanarà en el pròxim ple municipal regular els "fluxos migratoris i establir com a principi rector de les polítiques d'immigració a Sant Cugat el concepte de drets i deures, entre els quals, l'aprenentatge i coneixement del català". Finalment, els juntaires volen instar al Govern de l'Estat espanyol per "fer efectiu el traspàs integral de les competències d'immigració a la Generalitat de Catalunya".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem