La CUP-PC proposarà al ple fer un estudi sobre la precarietat laboral a Sant Cugat

El grup presentarà una moció amb la intenció de millorar “la qualitat de vida dels i les treballadores”

La CUP-PC demanarà al ple l’elaboració d’un estudi sobre les condicions laborals de Sant Cugat. Segons el grup municipal, l’objectiu és “identificar les principals problemàtiques i emprendre les mesures necessàries en el pla de les polítiques públiques dependents de l’Ajuntament”.


Malgrat que la xifra d’atur actual de la ciutat sigui d’un 8,8%, molt inferior a la catalana (15,2%), segons la CUP-PC, “aquesta dada no reflecteix el fet que el nombre de persones en atur que reben prestació econòmica ha disminuït de manera significativa els darrers anys”. A més, destaquen que el que pateixen la “pobresa laboral tenen greus problemes per assegurar-se una vida digna”.

En context

Segons dades del Departament d’Empresa i Ocupació, durant el 2015 el 40% dels contractes fets a Sant Cugat tenien un mes de durada. Tot i això, Sant Cugat és la quarta ciutat de la província de Barcelona on més contractacions es van fer durant l’any passat. A més, fins al 37% dels santcugatencs els preocupa els aspectes relacionats amb el treball, l’atur i el salari, segons els resultats de la darrera enquesta sociològica que l’institut Opinòmetre ha dut a terme a la ciutat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem