Laia Estrada (CUP) critica les retallades del sistema sanitari durant l'estiu

La cupaire demana desprivatitzar la sanitat, enfortir l'Atenció Primària i millorar les condicions laborals dels professionals

La diputada del Parlament de Catalunya i qui va ser portaveu de la CUP en les darreres eleccions catalanes, Laia Estrada, s'ha mostrat crítica amb les retallades que pateix el sistema sanitari durant l'estiu, tal com ha manifestat en una trobada a Sant Cugat, davant del departament de CatSalut, el dijous 11 de juliol. La cupaire ha lamentat que el "desmantellament dels serveis públics i la privatització d'aquests serveis són 2 cares de la mateixa moneda" i ha exigit a la Generalitat efectuar "un control efectiu dels diners públics i millorar de forma real les condicions dels treballadors".

Estrada ha estat molt crítica amb la situació que viu la sanitat pública durant l'estiu: "Estem acostumats que es tanquin llits, plantes senceres d'hospitals i que no se substitueixi personal mèdic en concret, però aquest estiu hi haurà un tancament superior i veurem retallades molt més severes". A més, la diputada ha assenyalat que el sistema "està molt tensionat, amb el personal desbordat i amb una pèrdua a l'accessibilitat per part de les usuàries".

D'altra banda, la cupaire s'ha mostrat escèptica amb la promesa de la construcció d'un hospital de dia a Sant Cugat: "Amb quin personal volen vestir-lo? No hi ha professionals sanitaris per donar servei al sistema sanitari actual". A més, ha demanat desprivatitzar la sanitat: "L'Hospital General de Catalunya ha estat rescatat moltes vegades i és per això que hauria d'estar sota el control i la gestió directa de CatSalut".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem