Preocupació a Valldoreix pel retard en les llicències d'obres

L'oposició alerta de retards en les llicències d'obres i demana accions al govern de l'EMD de Valldoreix

L'oposició de l'EMD de Valldoreix ha reclamat millores en la gestió de les llicències d'obres i ha alertat de retards. Junts, PP i VOX han aprovat una moció (presentada per VOX) a la Junta de Veïns per impulsar millores per reduir terminis d'atorgament. Des del govern de Valldoreix Plural, ERC, PSC i CUP, el vocal d'Urbanisme, Xavier Humet, ha admès que hi ha expedients en retard, però ha assegurat que fa mesos que treballen per capgirar la situació.

"La moció reflexa el malestar dels veïns i persones que estan intentant aconseguir una llicència d'obra", ha explicat Pablo Baucells (VOX). El text parla de col·lapse i exposa que en alguns casos l'atorgament de llicències d'obres s'allarga com a mínim 9 mesos. Per això, ha apel·lat al govern perquè es comprometi amb una línia de treball que recondueixi la situació. Junts i PP li han donat suport.

La feina del govern: objectiu tres mesos

El vocal d'Urbanisme, Xavier Humet (CUP), ha reconegut que és una situació que els preocupa i que ja estan treballant en moltes de les línies que apunta la moció. Així, ha explicat que a l'1 de gener de 2024 tenien 18 expedients en retard. Llavors, van contractar una empresa externa per donar suport a l'arquitecte municipal.

Segons Humet, aquesta acció ha permès reduir fins a 13 els expedients acumulats i esperen resoldre-ho de cara a la primavera. A més, també ha explicat que han dut a terme canvis organitzatius "molt importants" i ha obert la porta a demanar el suport d'institucions com l'Associació Catalana de Municipis i la Diputació de Barcelona

"Esperem que a la primavera ens situem en els tres mesos de resposta", ha finalitzat Humet.

Aprovada la moció de VOX

Així, el govern ha acabat votant en contra de la moció de VOX, ja que entenen que ja estan impulsant mesures. Tot i això, la proposta ha tirat endavant pels vots a favor de Junts i PP.

Concretament, la moció aprovada preveu que es faci un estudi de la situació de les llicències i es faci públic per garantir la transparència, que es creiï una comissió amb els portaveus municipals per abordar el tema i que s'impulsin externalitzacions de serveis a entitats com el Col·legi d'Arquitectes per descongestionar tota la feina.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem