Els majors de 14 anys poden votar entre 164 projectes dels pressupostos participatius

Els veïns decidiran quins projectes es tiran endavant amb un pressupost de 2,5 milions d'euros

Els santcugatencs majors de 14 anys poden votar fins al 31 de març els projectes dels pressupostos participatius que volen tirar endavant. En total s'han seleccionat 164 propostes presentades per la ciutadania. La votació es fa per internet.

Enguany, els pressupostos participatius estan dividits per barris i els ciutadans de cada barri només podran votar per les propostes de la seva zona. Són La Floresta (28 projectes), Les Planes (29), Mira-sol (33), Centre Est (20), Centre Oest (15) i Nucli antic (19). A més, els veïns del centre podran votar per una vintena de projectes més grans que afecten els tres barris.

Tothom podrà escollir un màxim de 10 propostes: 5 imputables a inversió i 5 imputables a despesa ordinària.  El veïnat del nucli antic i del centre est i oest també podrà votar per les 20 propostes finalistes del conjunt del centre.

2,5 milions d'euros

El pressupost total que destina l'Ajuntament és de 2,55 milions d'euros. Els tres districtes (Mira-Sol, La Floresta i Les Planes) disposen cadascun de 400.000 euros per inversions i 16.000 per despeses ordinàries. La partida pels 3 barris del centre és de 200.000 euros en inversions i 8.000 per despeses ordinàries. Finalment, es reserven 600.000 euros pels projectes que abarquen el Centre Est, Centre Oest i Nucli antic.

Cada projecte d'inversió no pot superar els 50.000 euros.

Increment de la participació

Les 164 propostes finalistes s'han seleccionat d'un total de 815 idees recollits. Això suposa un 270% més que l’anterior convocatòria, quan se'n van rebre 300. El regidor de Participació, Marco Simarro, ha destacat aquest creixement . "Fem una valoracio positiva per l'interès en el procés participatiu, motivat per la territorialització dels projectes i la proximitat amb els barris".

Simarro ha destacat el treball previ de debat i diagnosi de les necessitats de cada barri impulsat des dels Consells de Barri, fet que va permetre elaborar un programa amb les principals línies estratègiques per cada districte.

Pel que fa a les propostes no vàlides, s’han descartat per diverses raons: sobrepassar el pressupost disponible, impediments tècnics, corresponen a manteniment de carrers o ja estan previstes per l'Ajuntament.

Executar les propostes

Marco Simarro ha assegurat que un dels grans reptes és poder executar les propostes guanyadores de la manera més ràpida possible. En aquest sentit, ha lamentat que encara avui s'arrosseguin projectes d'altres edicions, fet que, ha afegit, pot desmotivar la participació veïnal.

El regidor ha explicat que es constituiran comissions de seguiment integrades per veïns (per barris i per temàtiques) per tal de supervisar l'execució dels projectes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem