La Mirada, l'economia i la immigració, al ple de Sant Cugat

El Ple Municipal de Sant Cugat iniciarà els tràmits per la construcció de La Mirada a la Guinardera

L'Ajuntament de Sant Cugat celebra l'últim ple municipal abans de les vacances d'estiu aquest dilluns, 15 de juliol. La sessió començarà a les tres de la tarda i s'abordaran qüestions com La Mirada, la situació econòmica del Consistori, la immigració a Sant Cugat o la seguretat a l'entorn de les escoles. El ple es podrà seguir al web del TOT Sant Cugat i a les set de la tarda serà el torn obert a la participació ciutadana.

Després de retirar el punt del ple municipal de juny per discrepàncies internes, el govern de Junts i ERC engegarà els tràmits per portar La Mirada a la Guinardera. Tot i això, no desprogramarà la parcel·la del Bosc de Volpelleres que havia d'acollir l'escola com a sòl d'equipaments amb l'objectiu d'aconseguir més consens i suport en la iniciativa. Així, no es tanca definitivament la porta a la possibilitat del Bosc de Volpelleres, però el govern insisteix que centrarà tots els esforços en la Guinardera. 

Més info: La primera pedra de La Mirada a la Guinardera en "tres o quatre anys"

L'altre punt destacat del ple municipal serà l'aprovació del pla de sanejament de l'Ajuntament de Sant Cugat. És el document que analitza la situació financera del Consistori i analitza i preveu l'evolució dels comptes per superar la situació de dèficit. El pla de sanejament s'haurà de lliurar a la Generalitat, que actualment està tutelant l'Ajuntament. La voluntat del govern és poder sortir d'aquesta situació l'any vinent, després d'acabar el 2024 amb números positius. 

Més info: L'Ajuntament de Sant Cugat tanca el 2023 amb un dèficit de 22,3 milions d'euros

D'altra banda, l'Ajuntament de Sant Cugat aprovarà el projecte per millorar la seguretat a l'entorn de l'Escola Joan Maragall, on es va produir l'atropellament d'un infant mesos enrere. El projecte preveu la instal·lació de dos passos de vianants elevats. Tot i això, el projecte, valorat en 52.000 euros, no es faria fins almenys al 2025 i sempre que hi hagi pressupost disponible. També es tirarà endavant l'aprovació del projecte de la segona ampliació del skate park de Can Llobet a la Floresta (que també dependrà de la disponibiltiat de pressupost el 2025).

Més info: Atropellen una nena de 3 anys en un carrer de vianants sortint de l'escola a Sant Cugat

En l'àmbit polític, el ple donarà compte de les subvencions que han rebut els partits polítics de Sant Cugat entre 2019 i 2023. Una auditoria ha analitzat el destí d'aquests diners i ha determinat les quantitats que han de tornar Junts, ERC, PSC, CUP i Ciutadans a l'Ajuntament per factures no justificades o diners que no s'han acabat de gastar.

Cobertura mòbil, immigració i ELA

Tots els partits polítics s'han posat d'acord per impulsar una moció institucional que reclama la millora de la cobertura mòbil a Sant Cugat, ja que hi ha algunes zones amb mancances. Era una proposta original del Partit Popular. D'altra banda, aquestes són les propostes dels partits:

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem