La Mirada, millores a Les Planes i el Registre Civil, a l'audiència pública de juliol

Aquestes són algunes de les intervencions de la ciutadania al ple de juliol

En el ple que s'ha aprovat iniciar els tràmits per ubicar l'Escola La Mirada a la Guinardera, l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) del centre ha participat en l'audiència pública per celebrar la decisió de no desprogramar el bosc de Volpelleres. Josep Delapuente, representant de l'AFA, ha demanat al govern, a més, que "no es desatengui" la instal·lació dels mòduls el setembre i ha insistit en la necessitat de l'escola de poder disposar d'una cuina. 

En resposta a Delapuente, el tinent d'alcaldia Jordi Puigneró (Junts) ha llegit la declaració de la Junta de Portaveus, en què s'indica que quan l'opció de la Guinardera sigui "certera", es desprogramarà el bosc de Volpelleres. "Tots hem fet un esforç en la línia de prioritzar la construcció de l'escola", ha dit Puigneró. Una resposta que no ha agradat al portaveu d'En Comú Podem, Ramon Gutiérrez, que ha lamentat que Puigneró hagi utilitzat el seu torn de resposta al membre de l'AFA per "afegir matisos". Per la seva banda, la portaveu del PSC, Elena Vila, ha explicat el vot en contra de la seva formació en la declaració de la Junta de Portaveus i l'abstenció a l'acord. 

Millores a les Planes i lentitud al Registre Civil 

Durant l'audiència pública també s'han tractat altres qüestions, com la "saturació" del Registre Civil. La jutgessa de pau de Sant Cugat, Ana Maria Osa, ha explicat que hi ha cites que no es donen fins al 2025 i que la "centralització" del nou procediment provoca que hi hagi persones que "se'n vagin al notari". "La justícia ha deixat de ser gratuïta, s'ha acabat la proximitat i la immediatesa", ha dit Osa. L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha instat la resta de partits a fer una moció conjunta per elevar aquestes peticions a l'ens que correspongui. 

Una altra veïna, Mercedes González, ha reclamat millores a les Planes. "Sembla que no siguem veïns de Sant Cugat", ha dit González, que també ha lamentat que no s'estiguin celebrant reunions després del consell de barri d'abril. També ha demanat el soterrament del cablejat i millores a les voreres. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem