Mireia Ingla: “L’objectiu és ser l’alternativa al govern de dretes de CiU ”

Entrevistem els alcaldables per a les eleccions municipals 2015

Mireia Ingla es va presentar per primera vegada a l’alcaldia de Sant Cugat el 2011. Llavors, Esquerra es va quedar sense representació al consistori: va ser la sisena força amb 1474 vots (4.88%). Ara es presenta conjuntament amb Moviment d’Esquerres (MÉS), formació integrada per exsocialistes crítics.

Quatre anys fora del ple. Què heu estat fent aquest temps? 

Hem continuat treballant i hem fet tot el possible perquè els ciutadans sabessin que érem allà. És evident que fora del ple costa més, però l’objectiu ara és tornar a ser el ple amb més força que mai.

Quina valoració fa dels darrers quatre anys de govern de CiU

Parlant amb la ciutadania, ens hem adonat que molta gent, associacions i entitats coincideixen a dir que el govern de la ciutat s’ha allunyat molt de la població: tira pel dret i unilateralment, i no compleix acords com el Pacte per la Nit. 

Quina és la seva opinió sobre Sant Cugat? 

Estem molt contents de viure a Sant Cugat, és una ciutat molt maca i en això estaríem d’acord. Però no ens podem oblidar que hi ha molta gent que pateix. El nivell de renda és molt alt, però la riquesa està concentrada en poques mans i hi ha desigualtat. No podem permetre que ningú es quedi pel camí.

Què és el primer que faríeu si obteniu l’alcaldia

Reunir-nos amb associacions de veïns, entitats i parlar amb ells, i escoltar les seves necessitats. Plegats hauríem de dissenyar el pressupost del 2016, que hauria de resoldre les seves necessitats. També fomentaríem la participació ciutadana i aproparíem l’administració a la gent. Per exemple, que els Consells de Barri siguin veritables òrgans de decisió. El govern actual entén la participació ciutadana sense tenir en compte què opina la gent.

Quins projectes teniu en ment? 

Hi ha alguns temes que a la ciutadania li preocupen, qüestions que fa temps que haurien d’estar resoltes i encara estan pendents. El nou Institut Leonardo, que tot i no ser una competència municipal, l’Ajuntament hauria de garantir que sigui una realitat; les obres del mercat de Pere Sant, que s’han anat prorrogant; o la sala de concerts, una demanda dels joves i grups de música. També creiem que s’han d’acabar els greuges comparatius amb els districtes com la Floresta, les Planes o Mira-sol.

Quina fita us marqueu a les eleccions? 

L’objectiu és ser l’alternativa al govern de dretes de Convergència i Unió i que hi hagi un govern d’esquerres.

Descarteu, per tant, un pacte postelectoral amb CiU

Som un partit seriós i no fem acords preelectorals, sinó que volem defensar el nostre projecte de Sant Cugat. Som un partit d’esquerres i tant de bo hi hagués aquesta majoria. No prendrem cap decisió fins que veiem la confiança que ens donen els santcugatencs. 

I què es pot fer des dels ajuntaments en relació amb el procés sobiranista

El 27 de setembre tenim una fita molt important pels que fa temps que anhelem la república catalana. Això s’ha d’aconseguir de baix a dalt, i per tant els municipis són molt importants. Tenim un compromís explícit amb la independència. Som inequívocament independentistes, cosa que no tothom pot dir.

La gent ha de votar en clau nacional? 

Si volem uns ajuntaments compromesos amb la independència, necessitem que estiguin governats per forces polítiques que hi estiguin compromesos.

Heu rebut algunes crítiques pel pacte amb MÉS, enfocades al fet que no són un partit independentista. 

Estem molt satisfets d’aquest acord. Esquerra fa temps que va voler obrir el seu projecte a altres partits i independents, com farem a Sant Cugat. Volem una candidatura amb gent que coneix i estima el poble. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem