Moció del PSC per impulsar la rehabilitació energètica dels edificis residencials

La formació proposa elaborar una campanya informativa per informar de les subvencions públiques als propietaris d'habitatges amb una baixa qualificació energètica

El PSC presentarà una moció al ple de maig per instar als propietaris i comunitats de propietaris d'habitatges amb un certificat energètic igual o menor a una D a aprofitar les subvencions públiques per fer obres amb l'objectiu de rehabilitar-los energèticament. La formació proposarà a l'Ajuntament elaborar un cens amb aquests propietaris per poder impulsar una campanya informativa per explicar-los les possibilitats d'ajudes públiques. Aquestes subvencions les ofereix el Ministeri d'Habitatge i Agenda Urbana a través de la Generalitat de Catalunya i cobreixen fins a un 40% del cost de les obres amb un import màxim de 3000 €.

La moció també demana la creació d'un punt d'informació d'habitatges de més de 30 anys per explorar si les instal·lacions realitzades poden contenir materials nocius per a la salut. Per últim, el PSC vol canalitzar aquests acords a través de l'Oficina per la Transició Energètica (OTE). 

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ SOBRE LA REHABILITACIÓ ENERGÈTICA

Moció per lluitar contra l'obesitat infantil

Els socialistes presentaran una segona moció que insta l'Ajuntament a accedir al projecte PRESAFALÍN, una iniciativa de la Diputació de Barcelona i la Gasol Foundatio Europa destinada a les escoles bressol municipals de la província per reduir l'obesitat infantil a través de la promoció d'hàbits saludables. En una primera fase del projecte han participat 16 ajuntaments i 40 escoles bressol municipals. El conveni del projecte finalitza l'agost, però l'ens supramunicipal preveu donar-hi continuïtat. 

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ SOBRE LA LLUITA CONTRA L'OBESITAT INFANTIL

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem