Nou protocol municipal contra la violència vers la infància i l'adolescència

Amb el nou protocol es pretén construir d’una xarxa de col·laboració amb els professionals de l’àmbit social, educatiu, de la salut i amb entitats esportives, culturals i de lleure de la ciutat

L’Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat una renovació del Protocol municipal d'actuació en situacions de risc i/o violència vers la infància i l'adolescència. Tots els partits polítics amb representació al ple hi ha votat a favor excepte VOX que s’ha abstingut considerant que el text conté “conceptes ideològics”, en la sessió plenaria d'aquest dilluns 18 de novembre. 

Malgrat que ha estat liderat per la regidoria de Drets Socials, Igualtat, Feminismes i Cooperació hi ha intervingut tècnics i entitats de l’àmbit social, educatiu, sanitari, cossos de seguretat i entitats de lleure, cultura i esports de la ciutat. Nou protocol municipal contra la violència vers la infància i l'adolescència

El regidor delegat de Serveis Socials, Francesc Duch (ERC), ha volgut posar sobre la taula la importància del document. "Comptar amb un protocol d'aquest tipus és essencial per assegurar una resposta coordinada i eficient davant situacions de risc. El treball en xarxa que hem construït ens ajudarà a garantir la seguretat i el benestar dels infants i adolescents de Sant Cugat”.

Els perquès del protocol

Entre els objectius per la renovació del document ja existent, hi ha la creació d’un llenguatge comú d’intervenció entre tots els professionals que treballen amb infància i adolescència i l’adaptació del text a la Llei Orgànica de Protecció Integral a la Infància i l’Adolescència davant la Violència. A més, arran del nou protocol es pretén construir d’una xarxa de col·laboració amb els professionals de l’àmbit social, educatiu, de la salut i amb entitats esportives, culturals i de lleure de la ciutat.

El text inclou una primera part que estableix marc normatiu de les actuacions, fent èmfasi en els drets dels infants i les obligacions legals per part de la ciutadania, i els i les professionals de les administracions públiques. També conté un seguit de directrius per garantir que les actuacions es duen a terme segons el citat marc legal i sota el criteri de màxima eficiència. Per últim, especifica els recursos i Suport pràctic per a l’aplicació del document.

Presentació en societat

El document serà presentat a la ciutadania aquest dimecres, 20 de novembre, a les 17:30h a la Sala Clavé de La Unió. La presentació del document es realitzarà per part de la Raquel Moreno de la consultora D-CAS que ha fet l’acompanyament de tot el procés i també comptarà amb la intervenció de la Marta Fité i Montse Tejeda, Directores Territorials de Serveis Socials de Nou Barris i d’Horta-Guinardó de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris
Destaquem