L'oposició frena l'augment de sous del govern de Valldoreix

La Junta de Veïns de Valldoreix sí que dona llum verda a l'increment salarial del 2% dels funcionaris

L'oposició de l'EMD de Valldoreix (Junts, PP i VOX) ha frenat l'increment d'un 2% del sou dels quatre membres del govern valldoreixenc de Valldoreix Plural, ERC, PSC i CUP. "Em sembla un acte d'irresponsabilitat bestial", ha denunciat el portaveu juntaire, Bernat Gisbert, durant la Junta de Veïns d'aquest 26 de setembre.

Una crítica compartida per Pablo Baucells (VOX), que s'ha qüestionat perquè la proposta d'increment s'emmarca en una llei espanyola per les conseqüències del conflicte a Ucraïna i el pròxim orient: "Que m'expliquin per què s'ha d'aprovar per llei un increment retribuitiu dels membre del govern?". Carlos Aranguren (PP) ha criticat que aquesta seria la segona pujada salarial en l'any i mig de mandat de l'actual govern, ja que al juliol de 2024 ja hi va haver un augment. 

Segura (ERC): "La línia de diàleg i mantenir els criteris es trenca"

Ramon Segura (ERC), vocal d'Economia de l'EMD de Valldoreix, ha explicat que aquest increment proposat del 2% ja es contemplava en el pacte del cartipàs aprovat al juliol de 2023 gràcies a un acord amb Junts: "Tots érem conscients que hi havia una clàusula que incloïa aquesta pujada. Ara hi ha gent que té paraula i gent que no. Es va fer un pacte de cartipàs i ara se'n desdiuen". "La línia de diàleg i mantenir els criteris es trenca. Estem acostumats a aquests desgavells", ha etzibat Segura. 

Més info: El govern de Valldoreix s'apuja els sous un 11%

Actualment, el sou del president de l'EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés, és de 49.490 euros bruts anuals. La pujada proposada del 2% ho hagués elevat fins als 50.479 euros. Els tres vicepresidents del govern es quedaran amb l'actual sou de 28.280 euros. 

Sou dels funcionaris

D'altra banda, la Junta de Veïns ha donat llum verda a l'increment del 2% dels salaris dels funcionaris de l'EMD de Valldoreix, tal com marcava la llei espanyola. En aquest cas, la proposta ha tirat endavant amb els vots del govern i Junts, l'abstenció del PP i els vots en contra de Vox.  

Cal recordar que l'EMD de Valldoreix no té pressupost per aquest 2024 i va haver de prorrogar el de 2023. En aquest cas, la secretària indica que la Corporació estarà obligada a tramitar i aprovar una modificació del pressupost prorrogat que li permeti disposar de crèdit adequat i suficient per fer-li front.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem