El pla de sanejament financer i la construcció de La Mirada protagonitzen el ple de juliol

Durant la sessió plenària s'han aprovat cinc mocions

El ple municipal de juliol ha estat, finalment, la sessió en què s'ha donat llum verda a ubicar l'Escola La Mirada a la Guinardera. Després que en el ple de juny es retirés aquest punt per desavinences entre el govern (Junts i ERC), aquest dilluns, 15 de juliol, el Ple ha aprovat fer una modificació puntual del Pla General Metropolità per traslladar a aquesta parcel·la de la Guinardera uns 10.000 metres de sòl d'equipaments provinents d'altres tres espais de la ciutat. Tot i l'aposta per la Guinardera, l'Ajuntament manté l'opció del Bosc de Volpelleres, encara que també s'ha compromès a desprogramar-lo un cop "es constati que la via de la Guinardera és certera i que el projecte tira endavant amb la participació de tots els agents implicats".

Més info: Sant Cugat dona llum verda a situar la Mirada a la Guinardera

També ha sigut protagonista del ple el pla de sanejament financer que el govern ha presentat i que haurà de trametre a la Generalitat. El pla contempla les grans línies i polítiques econòmiques a seguir en els pròxims anys. Junts i ERC s'han quedat sols en l'aprovació del pla després d'un debat tens que ha acabat amb acusacions creuades i retrets. 

Més info: Aquest és el pla de Sant Cugat per sortir de la tutela financera de la Generalitat

Un altre punt que s'ha tractat ha estat els 35.000 euros que els partits polítics de l'Ajuntament han hagut de tornar a la tresoreria municipal per despeses no justificades o diners no gastats durant el mandat 2019-2023. Cada grup municipal rep una assignació mensual de l'Ajuntament. Aquests diners els poden destinar a la seva activitat política, però ho han de justificar i presentar les factures corresponents. Intervenció General ha analitzat tota la documentació i ha conclòs que els grups polítics han de tornar aquests 35.000 euros.

Més info: Els grups polítics de Sant Cugat han de tornar 35.000 euros a l'Ajuntament

Mig milió d'euros en modificacions pressupostàries 

Per altra banda, el Ple municipal també ha donat llum verda a una modificació pressupostària que reverteix la retallada al conveni amb la Comissió Catalana d'Ajut al Refugiat. L'Ajuntament dota així amb 135.447,57 euros aquesta partida, que en el pressupost de 2024 només era d'1 euro. La modificació pressupostària, que en total mobilitza mig milió d'euros, també afecta la dotació del Complex Aquàtic de Mira-sol, que s'amplia 104.434,76 euros fins a arribar als 1,9 milions d'euros.

Més info: L'Ajuntament reverteix la retallada a la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat

Les mocions dels grups municipals

Durant el ple s'ha aprovat una moció institucional i quatre mocions de grups municipals. Tots els partits s'han posat d'acord que l'Ajuntament reclami a les operadores de telefonia mòbil millores tècniques per cobrir les zones sense cobertura o amb una cobertura insuficient al municipi. 

Més info: Sant Cugat demanarà a les operadores de telefonia que millorin la cobertura al municipi

El Ple també ha condemnat la destrucció de la fotografia d'Aurora Picornell per part del president del Parlament balear de Vox, Gabriel Le Senne. La moció, originària d'ERC, ha comptat amb el suport del govern, el PSC, la CUP i En Comú Podem. La condemna rau en el fet que consideren que és un "acte de menyspreu" a la memòria de víctimes del franquisme i una "ofensa" a la democràcia.

Més info: Sant Cugat condemna l'estripada de la foto d'Aurora Picornell, víctima del franquisme

Una altra moció que ha tirat endavant ha estat la moció de la CUP amb les esmenes del govern sobre la lluita contra la desinformació i les notícies falses de fets ocorreguts a Sant Cugat. La moció també contempla habilitar un canal on la ciutadania "pugui denunciar casos de notícies falses" i iniciar una campanya a les xarxes socials municipals de prevenció contra la desinformació.

Més info: La CUP no troba suport del govern "contra les notícies falses que ataquen les minories"

També s'ha aprovat la moció de Vox per declarar Sant Cugat ciutat compromesa en la protecció de l'hàbitat autòcton i erradicació d'espècies invasores perjudicials. El text ha comptat amb el suport de Junts, PP i Vox i els vots en contra de la resta de partits. 

Per últim, el Ple ha aprovat la posada en marxa de mesures que erradiquin el sensellarisme i la fam a la ciutat. L'acord, que ha tirat endavant amb les esmenes del govern, preveu estudiar la possibilitat de crear un menjador públic. 

Més info: Sant Cugat adoptarà més mesures a favor de les persones sense llar

La Mirada, Registre Civil i les Planes, a l'audiència pública

En el ple que s'ha aprovat iniciar els tràmits per ubicar l'Escola La Mirada a la Guinardera, durant l'audiència pública l'AFA La Mirada ha celebrat la decisió de no desprogramar el bosc de Volpelleres. La lentitud de les cites pel Registre Civil i la necessitat de millores al barri de les Planes han estat altres qüestions que s'han tractat durant les intervencions del públic. 

Més info: La Mirada, millores a Les Planes i el Registre Civil, a l'audiència pública de juliol

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem