El Ple de Sant Cugat rebutja l'OPA hostil del BBVA al Sabadell

La moció d'En Comú Podem, Junts i ERC reclama a govern estatal que no autoritzi l'operació

El Ple municipal rebutja l'OPA hostil del BBVA al Banc Sabadell, que té la seu corporativa a Sant Cugat. La moció originària d'En Comú Podem amb les esmenes del govern, ha tirat endavant amb els vots a favor també del PSC i de la CUP. El text insta la Generalitat a reclamar al govern estatal que no autoritzi l'operació i a treballar per un "sistema financer propi, creant una banca pública". El PP i VOX hi han votat en contra.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ DE REBUIG A L'OPA HOSTIL

La regidora d'ECP Aina Balada ha assegurat que d'efectuar-se l'OPA hostil del BBVA al Sabadell es produiria una "concentració bancària intensificaria la feble competència entre les entitats de crèdit i afectaria negativament el sistema financer estatal". Balada també ha apuntat que aquests processos "provoquen la desaparició d'oficines als barris". Per la seva banda, el tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas, ha felicitat els comuns per la proposta i ha apuntat que la concentració bancària "ha generat conseqüències molt negatives" i deixa sense cobrir "nínxols de mercat d'interès públic". En aquest sentit, Brugarolas aposta per convertir l'Institut Català de Finances en una entitat pública per cobrir aquests nínxols de mercat. 

La posició de l'oposició

La portaveu del PSC, Elena Vila, ha defensat el posicionament a favor de la moció remarcant l'oposició "rotunda" a l'OPA hostil i ha assegurat que "a més concentració, menys competència i pitjors condicions per als clients". 

El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha mostrat el seu desacord amb rebutjar l'OPA. "Si una empresa privada segueix les normes per poder fer una OPA als propietaris d'accions d'un altre banc, està en tota la seva llibertat de fer-ho", ha dit Benejam, que ha defensat que l'operació és "totalment legal". Sobre la concentració bancària, el portaveu del PP ha dit que ha estat "necessària" perquè els bancs tenen la necessitat de ser més solvents. 

Per part de la CUP, el seu portaveu, Marco Simarro, ha defensat que la manca d'un sistema financer públic "produeix monopolis i un control del mercat per porques entitats". "Cal apostar fermament per un sistema que protegeixi els interessos dels individus, per un sistema bancari i financer públic", ha remarcat. 

El regidor de VOX Jordi Guirado ha dit que cal "estudiar amb deteniment" l'OPA hostil del BBVA i estar atents a qualsevol concentració financera "que pugui sobrepassar les llibertats dels ciutadans". Tot i això, Guirado ha mostrat la seva "desconfiança" davant de qualsevol proposta "que vingui de l'esquerra". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem