Polèmica per les declaracions de Vallès sobre treure competències a l'EMD de Valldoreix

El PSC, la CUP, En Comú Podem i Valldoreix Plural carreguen contra l'alcalde i titllen les seves declaracions d'"irresponsables", "autoritàries" i "deslleials"

Les reaccions a les declaracions de l'alcalde, Josep Maria Vallès, sobre treure competències a l'EMD de Valldoreix per poder tirar endavant la capa de rodament a l'avinguda Baixador no s'han fet esperar. L'agrupació d'electors Valldoreix Plural, amb la qual Juanjo Cortés va guanyar la presidència de l'EMD, ha assegurat que les declaracions de Vallès evidencien "un desconeixement total de Valldoreix". "La ciutadania de Valldoreix no es mereix aquest seguit de despropòsits, deslleialtats i menysteniments constants per part de Junts per Sant Cugat", diuen en una publicació a X. 

Més info: Sant Cugat obre la porta a retirar competències a Valldoreix per pavimentar el Baixador

Cortés, després de la Junta de Veïns extraordinària sobre l'avinguda Baixador, ha comentat: "Hi ha una qüestió de respecte a l'autonomia local. Ja en parlarem si es produeix aquest fet i farem les actuacions que s'hagin de fer. Plantejar un mes és irreal. Deixem treballar i buscar solucions". Ho ha dit després que Vallès assegurés que si en "dos o tres mesos" no hi ha una solució, "es liderarà des de l'Ajuntament de Sant Cugat". "Totes les competències són de l'Ajuntament i estan delegades. Si s'han de retirar, es retiren", ha remarcat l'alcalde. 

Reaccions de partits i regidors

La portaveu del PSC a l'Ajuntament de Sant Cugat, Elena Vila, ha assegurat a X que les declaracions de Vallès són "una irresponsabilitat intolerable" i ha exigit "una rectificació basada en el respecte institucional i competencial". Del grup socialista també s'ha pronunciat la regidora Pilar Gorina, que ha titllat les declaracions de "despropòsit" i d'un "autoritarisme cada cop més gran". 

També a X, la CUP ha dit la seva amb els seus perfils de Sant Cugat i Valldoreix. "Autoritarisme, imposició i no saber acceptar la derrota", han dit els cupaires, que també han demanat una rectificació "immediata" davant el "populisme histriònic" de Junts per Sant Cugat, a qui acusen de "posar en perill" Valldoreix. 

Per la seva banda, el portaveu d'En Comú Podem, Ramon Gutiérrez, ha apuntat que si Sant Cugat retirés competències de l'EMD seria una acció "autoritària i deslleial". La regidora dels comuns Aina Balada també ha dit la seva. "Van designar a dit una comissionada per Valldoreix perquè van perdre les eleccions. Ara, amenacen en treure competències. Aquesta és la seva democràcia", ha destacat en una publicació a les xarxes socials. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem