Polèmica a Valldoreix per la data del ple sobre el Baixador

Junts demana canviar la data del ple extraordinari sobre el Baixador per l'absència del vocal de Vox

L'EMD de Valldoreix ha convocat un ple extraordinari per abordar la situació de la urbanització de l'avinguda del Baixador pel divendres 19 de juliol. Va ser una petició de Junts, després que el govern valldoreixenc expliqués que el projecte es trobava en via morta, ja que Valldoreix assegura que no té marge legal per fer-se'n càrrec i Sant Cugat diu que no pot fer-hi front econòmicament. En aquest context, els juntaires van reclamar la celebració d'una Junta de Veïns monogràfica sobre el Baixador i la possibilitat de realitzar una capa de rodament per asfaltar el carrer a l'espera de la urbanització definitiva.

Més info: La urbanització del Baixador entra en "via morta"

El govern de l'EMD de Valldoreix va acceptar la proposta i va convocar el ple per aquest divendres, 19 de juliol, a les nou del matí. Però ara, la polèmica ha tornat a sorgir. I és que el vocal de Vox, Pablo Baucells, no podrà assistir a la sessió. Aquest fet fa perdre la majoria a l'oposició i el govern s'asseguraria la victòria de qualsevol votació gràcies al vot de qualitat del president. La Junta de Veïns de l'EMD està formada pels 4 membres del govern (Valldoreix Plural, ERC, PSC i CUP) i 5 vocals de l'oposició (tres de Junts, un de PP i un de Vox). Durant el mandat, el govern ha perdut diverses votacions per aquesta configuració. 

Més info: Valldoreix no supera el conflicte polític entre govern i oposició

Junts carrega contra el govern

Davant d'aquest fet, Junts per Valldoreix ha enviat un comunicat on carrega contra el govern per no voler canviar la data del ple extraordinari. El vocal de Vox va entrar una instància per sol·licitar el canvi de data. Però des de l'EMD de Valldoreix no han canviat la data i justifiquen que la sol·licitud de celebració del ple extraordinari la va demanar Junts i, per tant, només Junts pot demanar la modificació. A més, asseguren que no es pot demanar un canvi de data perquè el ple ja està convocat. Segons fonts del govern, s’hauria de demanar que es desconvoqui i sol·licitar una nova convocatòria.

Més info: L'Ajuntament defensa la viabilitat d'una capa de rodament a l'avinguda Baixador

En el comunicat enviat a la premsa, Junts demana traslladar el ple extraordinari al dimarts o al dimecres i, segons assegura, el govern no ho ha acceptat: "Saben que podrien perdre la votació i per això ho fan". "Tampoc permeten que es pugui votar en línia", afegeix Junts, que mostra la seva "indignació" per "l'ús que fa el govern de la gestió d'aquest tema que va, clarament, en contra la democràcia".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem