Segueix en directe el ple municipal d'octubre

Les ordenances fiscals, la protecció de Torre Negra i la futura residència per a la gent gran, entre els temes destacats de l'ordre del dia

Els impostos i taxes locals marcaran el ple municipal d'octubre de Sant Cugat, que se celebra aquest dilluns, 21 d'octubre, a partir de les tres de la tarda. La sessió es podrà seguir al web del TOT i, a les set de la tarda, hi ha el torn obert a la participació ciutadana. L'altra gran punt és la victòria judicial per la protecció de Torre Negra.

Augment de l'IBI

El govern de Junts i Esquerra de Sant Cugat porta al ple municipal un increment de l'Impost sobre Béns Immobles per l'any 2025. Un increment que defensen que no augmenta la pressió fiscal als santcugatencs, ja que no supera l'augment de l'IPC.

No serà l'única novetat fiscal que patiran els santcugatencs el 2025. L'Ajuntament de Sant Cugat també porta al ple la creació de la nova taxa de recollida de residus, que ve imposada per la Unió Europea, que es calcularà en funció del valor cadastral i que suposarà un cost d'entre 87 i 260 euros pels propietaris d'habitatges.

Més info: Els propietaris d'habitatges a Sant Cugat pagaran un nou impost el 2025: taxa de residus

La residència per la gent gran i Torre Negra

La residència privada per a gent gran que es construirà en un terreny municipal de Volpelleres farà un pas més. El Ple Municipal donarà compte de la la concessió d'ús privatiu d'una finca municipal per a la construcció d'una residència, centre de dia i alternativa a la llar (habitatge) per a la gent gran. Des de l'Ajuntament es va explicar que la intenció és que la Generalitat concerti algunes places. 

Més info: Primer pas per una residència per a gent gran amb places concertades

En urbanisme, es parlarà de la disputa judicial amb els propietaris de l'edifici de l'antic Cafè Catalunya a l'estació. Un litigi que es va engegar al mandat passat, quan l'Ajuntament va paralitzar les llicències amb l'objectiu de preservar l'edificació i evitar una obra integral.

Més info: La protecció de l'edifici del Bar Catalunya acabarà als tribunals

La protecció de Torre Negra sumarà una nova victòria, amb una nova sentència que defensa l'actuació urbanística de l'Ajuntament per preservar aquest àmbit davant dels interessos de Josel per construir-hi habitatges. Així, la batalla judicial per declarar no urbanitzable aquest espai natural s'acaba, però encara quedarà pendent la lluita per les possibles indemnitzacions que reclami la propietat. 

Més info: Punt final al litigi de Torre Negra: la justícia tanca la porta a la urbanització

Multireincidència, habitatge i immigració

Els partits polítics santcugatencs presentaran una desena de mocions. La "inseguretat" i la "multireincidència", l'habitatge protegit, les retallades en cooperació i el "greu problema de la immigració" són alguns dels temes que s'abordaran

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem