El Ragull Centre tira endavant i tindrà habitatge protegit

Esquerra ha anunciat que el govern de Sant Cugat (Junts i ERC) ha acordat tirar endavant el projecte de Ragull Centre, que s'haurà de redefinir

Esquerra Republicana, que forma part del govern de Sant Cugat amb Junts, ha anunciat que el Ragull Centre tirarà endavant i tindrà habitatge protegit. Així ho han assegurat en roda de premsa els republicans Bernat Picornell, segon tinent d'alcaldia, i Francesc Duch, regidor d'Habitatge. Era un dels projectes que dividia Junts i Esquerra i l'acord de govern entre les dues formacions establia que es reestudiaria el projecte.

Tot i que el govern ja havia insinuat que es refaria el projecte, ara Esquerra ha volgut anunciar oficialment que s'ha arribat a un acord perquè el Ragull Centre vegi la llum i s'hi faci habitatge protegit. Ho ha fet en una roda de premsa en solitari i convocada com a grup municipal, no com a govern.

Més info: El govern treballa per un "projecte alternatiu" del Ragull Centre amb Ferrer

Els següents passos seran redefinir el projecte i donar-li una nova forma, sempre mantenint les converses amb Ferrer, empresa propietària de la parcel·la. "Estem a la casella de sortida i seguirem treballant els pròxims mesos", ha explicat Bernat Picornell.

Duch: "Hem arribat a la conclusió que és una peça important per fer habitatge protegit"

Per Francesc Duch, "és una gran notícia": "Hem arribat a la conclusió que és una peça important per fer habitatge protegit". El govern seguirà treballant sobre com serà el nou projecte de Ragull Centre, quina quantitat d'habitatge hi haurà i si hi haurà altres usos comercials o d'equipaments. "Hi haurà habitatge, però s'ha de repensar el projecte", ha emfatitzat Duch.

L'evolució del Ragull Centre

Cal recordar que en el mandat passat, amb ERC liderant el govern tripartit, el projecte de Ragull Centre preveia 118 habitatges (72  protegits) en dos blocs de màxim vuit plantes, combinats amb equipaments, espai comercial i aparcament. Junts s'hi havia oposat de manera frontal, entre altres, perquè es perdia zona industrial i per les alçades. 

Més info: Pedrós, regidor d'Urbanisme: "Hem de fer habitatge assequible, però de bona arquitectura"

"L'habitatge és una prioritat absoluta per aquest govern i per Esquerra Republicana. El nostre objectiu és que la gent que viu a Sant Cugat, pugui seguir vivint a Sant Cugat. Els preus estan absolutament desorbitats i hem de fer una aposta per l'habitatge assequible", ha argumentat Bernat Picornell, que ha defensat la necessitat de "fer habitatge assequible arreu de la ciutat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem