Raül Romeva demanarà l'absolució després de la reforma de la sedició i malversació

La reforma del Codi Penal obre la porta a revisar les condemnes a Romeva i a la resta de condemnats pel procés

El santcugatenc Raül Romeva demanarà l'absolució al Tribunal Suprem després de la reforma dels delictes de sedició i malversació, pels quals va ser condemnat pels fets d'octubre de 2017. Així, els quatre condemnats d’ERC, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell; preparen un escrit per reclamar la revisió en cas que el tribunal no actuï d’ofici després dels canvis al Codi Penal.

Les defenses estan ja treballant en un escrit per demanar la revisió de la pena i l'absolució de tots els condemnats, que presentaran si el Tribunal Suprem no actua primer d’ofici i els demana posicionament. Volen que quedi clar que després de la reforma del Codi Penal no s’ha produït cap delicte i, per tant, queda extingida la responsabilitat criminal i les penes. Preveuen tenir preparat aquest escrit la propera setmana.

La portaveu dels republicans, Marta Vilalta, ha dit a RTVE i a RAC1 que "és una gran notícia poder posar justícia o minimitzar la repressió que no s'hauria d'haver produït". Per això, els republicans es mostren "satisfets que es pugui començar a caminar i que es vegin les conseqüències" el més aviat possible. L'alt tribunal preveu demanar a les parts en els propers dies posició sobre com afecta la reforma, però la resolució pot trigar mesos.

La reforma del Codi Penal ha eliminat el delicte de sedició i ha modificat el de malversació. Tot i que els condemnats van ser indultats, no se'ls van treure els anys d'inhabilitació per exercir càrrecs polítics. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem