Rebutjada una moció de Ciutadans en contra de l'okupació il·legal

L'equip de govern ha votat en contra en considerar que tothom ha de tenir el dret d'accedir a un habitatge digne i accessible

Ciutadans ha portat, el dilluns 21 de setembre durant el ple municipal, una moció per elaborar un pla municipal en contra de l'okupació il·legal d'habitatges al municipi. La moció, separada en dos blocs a l'hora de votar, ha estat denegada, ja que l'equip de govern ha votat en contra en ambdues votacions.

D'aquesta manera, la formació santcugatenca que ha presentat la moció considera que hi ha un creixement elevat de delictes d'okupació d'habitatges durant els darrers anys i que això afecta tant a propietaris com a veïns, a causa de la convivència amb els okupes. 

Amb això, Ciutadans veu necessari "elaborar un Pla Municipal contra l'okupació il·legal d'habitatges, amb l'objectiu d'assegurar el retorn dels immobles okupats il·legalment als seus legítims propietaris". A més, el grup vol "posar en marxa i reforçar les mesures que siguin necessàries per vetllar per la seguretat i la convivència veïnal afectada per l'okupació il·legal" alhora que elaborar "un cens d'habitatges okupats de forma il·legal on s'indiqui la classe d'okupació i fer un seguiment d'aquestes".

D'altra banda, el partit veu necessari "reforçar de forma immediata la presència policial i el patrullatge preventiu en les zones de la nostra ciutat ja afectades pel problema de l'okupació i impulsa la creació d'una unitat de Policia Local destinada a la prevenció, control i seguiment dels immobles okupats o susceptibles d'okupació".

Finalment, Ciutadans vol "instar al Govern d'Espanya i a les Corts Generals a promoure totes les reformes legals que siguin necessàries per defensar la propietat privada, garantir la convivència i la seguretat ciutadana i lluitar contra l'okupació il·legal".

L'Ajuntament es posiciona a favor d'un habitatge digne 

Marco Simarro, regidor de la CUP: "El problema és estructural i ve de la problemàtica d'accés a l'habitatge de tothom. L'okupació sorgeix d'una necessitat, no és per plaer, sinó per impossibilitat d'accedir a un habitatge".

En línies similars s'ha expressat el regidor d'ERC, Francesc Duch: "Hi ha 30 casos menys que fa 3 anys i no existeix una problemàtica greu. Hi ha un problema en la dificultat d'accés a un habitatge i és obligació dels poders públics que tothom pugui accedir un habitatge digne i accessible".

A més, Pere Soler (PSC) afegeix que l'okupació "és una problemàtica que hem d'afrontar tots els governs i que a les persones sense recursos se'ls ha de garantir un habitatge i avui en dia, les administracions no els podem garantir. L'habitatge és un dret i per a aquest govern, és una prioritat".

Finalment, Carmela Fortuny, regidora de Junts per Sant Cugat ha especificat que el debat de l'okupació "no es pot deslligar de l'àmbit de l'habitatge. Creiem que és una moció que s'ha de treballar conjuntament, ja que no s'estan oferint polítiques d'accés a l'habitatge. No es pot resoldre la problemàtica de l'okupació sense resoldre el dret a l'accés d'habitatge. Garantint el dret de l'habitatge, podrem defensar la propietat privada sense ser injustos. No obstant això, nosaltres estem en contra de l'okupació il·legal i defensem la propietat privada".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem