Salut es compromet a construir un hospital d'alta resolució per a Sant Cugat i Rubí

El centre estarà situat a Sant Cugat o Rubí i es preveu que es construeixi en els propers 3-4 anys

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Manel Balcells, ha anunciat aquest dimecres, 17 de maig, la construcció d'un equipament hospitalari d'alta resolució per a Sant Cugat i Rubí en la seva visita a Sant Cugat en el marc de la campanya electoral d'ERC per les eleccions municipal acompanyat de la candidata del partit, i alcaldessa de la ciutat, Mireia Ingla.

"Un equipament hospitalari d'alta resolució és el que també s'entén com un hospital lleuger", ha explicat el conseller. "És a dir, un centre que inclou cirurgia menor, cirurgia major ambulatòria, hospital de dia, cures intermèdies, atenció urgent i proves complementàries, entre d'altres". Un equipament que, segons Balcells, "donaria resposta a la necessitat hospitalària de Sant Cugat i Rubí per no haver d'anar fins a Terrassa".

En aquest sentit, el conseller no s'ha mullat sobre si el centre serà a Sant Cugat o Rubí, tot i que l'alcaldessa ha volgut recordar que al costat de l'estació de FGC d'Hospital General tenen un sòl reservat per aquest equipament històricament reivindicat. Les opcions que fins ara s'havien contemplat davant d'aquesta demanda, com l'Hospital Vicenç Ferrer o la compra de l'Hospital Universitari de Catalunya, han quedat descartades per la conselleria amb aquest nou projecte.

Així doncs, el primer pas serà decidir on es construirà l'hospital lleuger i després definir un pla funcional "amb una visió de creixement". "No serà immediat", ha declarat Balcells, "no està en el pressupost de l'any que ve, però es pot preparar el projecte en el proper any i planificar la seva construcció pels propers 3-4 anys".

El conseller també s'ha compromès a acompanyar el creixement de Sant Cugat amb els equipaments sanitaris que siguin necessaris i ha explicat que els Centres d'Atenció Primària del municipi no tancaran aquest estiu.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem