Sant Cugat s'adhereix a l'Associació per l'Aigua Pública, amb l'oposició en contra

Ciutadans i Junts per Sant Cugat han mostrat la seva oposició a la proposta de l'equip de govern

Sant Cugat del Vallès s'adherirà a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública (AMAP). Així ho ha acordat el Ple municipal d'aquest dilluns, 16 de desembre, rebent el suport de l'equip de govern, i el vot en contra dels partits de l'oposició, Ciutadans i Junts per Sant Cugat.

Més info: Sant Cugat s'adherirà a l'Associació de Municipis per l'Aigua Pública

Una adhesió que respon, com explicava Lourdes Llorente, tinenta d'alcaldia de Bon Govern, Transparència, Participació i Barris, a "la idea d'anar cap a la municipalització del servei", sent aquest "un primer pas necessari" en aquesta direcció. "Estem estudiant la manera més sostenible de fer la gestió de l'aigua", ha subratllat durant el ple, exposant què és l'AMAP, una associació que té com a principal objectiu la difusió i promoció de la gestió íntegrament pública de l'aigua, així com donar suport als municipis que vulguin encaminar-s'hi.

La proposta ha topat amb l'oposició de Ciutadans i Junts per Sant CugatAldo Ciprian (Cs) ha crític "les maneres de fer, i l'opacitat a l'hora d'informar de les càrregues impositives d'aquest mandat", lamentant que "no s'ha informat prèviament" i apuntant que "se signen decrets d'alcaldia per no poder generar el debat". Així, Ciprian ha subratllat el cost de més de 2.800 euros que suposa aquesta adhesió, demanant alhora "a partir de quina experiència d'èxit es basen per proposar la municipalització de l'aigua", afirmant que "no beneficia la ciutadania", "generant llocs de treball municipals i se subcontractaran empreses per gestionar el servei".

Per part de Junts per Sant Cugat, Cristina Paraira, ha subratllat que l'adhesió "és una declaració d'intencions" del govern, destacant que "nosaltres entenem que l'aigua és un bé públic, i el que debatem és com ho gestionem". Així, ha defensat que la seva formació "sempre hem defensat que estaríem a favor de l'opció que garantís el servei i la seva salubritat, però al menor cost possible". Així, ha dit que "si els estudis demostren que el menor cost és la gestió directa, encantats", però ha lamentat el fet que "no acabem de tenir la informació, i no sabem per què servirà l'adhesió", ha dit.

La proposta ha prosperat amb el vot favorable de l'equip de govern.

La gestió de l'aigua

Actualment, la gestió del servei de l'aigua a Sant Cugat està en mans de Sorea, amb un contracte iniciat el 1974 i que finalitzarà el 2021, després d'una pròrroga. Ja al mandat passat, el Ple Municipal es va comprometre a estudiar l'impacte que tindria la remunicipalització del servei i que fos l'Ajuntament qui el gestionés. El nou govern de la ciutat, amb ERC-MES, PSC i CUP, s'ho ha fixat com un objectiu.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem