Sant Cugat crearà zones de 'petó i adeu' als centres educatius amb problemes de mobilitat

El Ple municipal dona llum verda a aquesta mesura gràcies a l'aprovació d'una moció institucional originària del PP

Sant Cugat implementarà zones d'aparcament 'petó i adeu' als centres educatius on hi hagi problemes de mobilitat. Així ho ha aprovat el Ple municipal a través d'una moció originària del Partit Popular que ha esdevingut institucional. Segons el text aprovat, però, aquesta mesura no ha d'afectar les pacificacions escolars a les quals "s'ha compromès el consistori".  

L'Ajuntament defensa la creació d'aquestes zones atès que en la majoria dels entorns escolars no existeixen espais on els vehicles puguin aturar-se de forma segura perquè els alumnes puguin baixar i dirigir-se al centre educatiu. Això, segons el consistori, provoca situacions d'inseguretat per als menors i problemes de circulació per l'aglomeració de vehicles. 

Més enllà de la mesura, la moció també insta l'Ajuntament a seguir fomentant altres mètodes de transport i accés a les escoles. El text de la proposta recorda que el consistori està treballant en un mapa de camins escolars del centre amb l'objectiu de fomentar els desplaçaments a peu i de manera sostenible. 

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ INSTITUCIONAL SOBRE LES ZONES DE 'PETÓ I ADEU'

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem