La ciutat rebutja la política europea de refugiats

El ple municipal de Sant Cugat insta la Unió Europea a trencar l'acord amb Turquia i a crear passadissos humanitaris

L'Ajuntament de Sant Cugat ha mostrat el seu rebuig a la política europea de refugiats durant la celebració del ple municipal del mes de març. Ho feia incorporant una moció institucional d'urgència a la que s'han sumat totes les formacions polítiques i en la que mostren el seu rebuig a la política cap als refugiats que està duent a terme la Unió Europea i els seus estats membres.

La ciutat rebutja així les polítiques d'expulsió de refugiats a Turquia que estan portant a terme la Unió Europea i els estats que la conformen. Unes polítiques que s'apliquen després que la Unió Europea i Turquia arribessin a un principi d'acord per mirar d'afrontar la situació dels refugiats. L'acord establia que tots els que arribin a Grècia des de les costes turques seran retornats a Turquia i, des d'aquí, els sirians es repartiran entre els diferents estats de la Unió Europea. L'acord va aixecar moltes crítiques de tots els àmbits, que denunciaven que s'estaven incomplint els acords internacionals sobre Drets Humans.

Pere Soler, portaveu del grup socialista a Sant Cugat, ha defensat la moció dient que "aquest acord no respecta els drets internacionals" afirmant que "no reconeixem aquesta Europa; ho considerem inadmisible" i ha afirmat que "els caps d'estat han prés una decisió de dubtosa legalitat".

 

És per això que l'Ajuntament ha acordat instar la Unió Europea a donar una resposta urgent a la crisi humanitària més gran que s'està vivint des de la Segona Guerra Mundial", i insta igualment a que "es retiri aquest acord que no respecta el dret d'assil", reclamant la creació de passadissos humanitaris.

 

Igualment, la bandera de la Unió Europea de la façana de l'ajuntament oneja a mig pal com a rebuig a la política europea. Un gest també vol ser una mostra de condol per a les persones que han mort o pateixen situacions inhumanes les fronteres europees.

La mesura estarà vigent fins diumenge que ve. D’aquesta manera Sant Cugat se suma a la iniciativa que han tingut altres municipis catalans per rebutjar les últimes decisions de la Unió Europea.

De fet, el Parlament de Catalunya ha mostrat també el seu rebuig a la política europea de refugiats, perquè "pot vulnerar greument la legislació que protegeix les persones refugiades i empitjorar la crisi humanitària que estan vivint". El text recorda que l'acollida de persones refugiades és un deure per a tots els països democràtics, tal com estableix la Convenció de Ginebra, que forma part de la legalitat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem