Sant Cugat rebutja la suspensió temporal de construir piscines privades

La moció, presentada per En Comú Podem Sant Cugat, demanava suspendre la tramitació de llicències d'obra de piscines privades durant el pròxim any

Els veïns de Sant Cugat podran seguir tramitant llicències d'obra per construir-se una piscina privada, després que la moció d'En Comú Podem Sant Cugat de suspendre aquestes llicències temporalment només hagi rebut el suport de la CUP Sant Cugat, en el ple municipal de juny del dilluns 17. La proposta dels comuns, d'aquesta manera, demanava afegir instruments urbanístics per poder combatre l'actual situació de sequera que està vivint Catalunya. Llegeix tota la moció

Més info: Sant Cugat és el municipi català amb més piscines

El portaveu d'En Comú Podem, Ramon Gutiérrez, ha explicat que la moció "pretén fer un pas per racionalitzar l'ús de l'aigua". Així, el regidor ha aprofitat per explicar que Sant Cugat "és la ciutat de més de 50.000 habitants amb un consum d'aigua domèstica per persona més elevat i que a més compta amb una piscina cada 20 habitants". És per això, que segons el membre d'En Comú, la moció busca "adaptar-se als episodis de sequera estructural i establir nous criteris més detallats per a la construcció de piscines d'ús privat".

L'ordenança d'estalvi d'aigua i la falta d'infraestructures

Des de l'equip de govern, Àngel Pedrós (Junts per Sant Cugat), regidor d'Urbanisme, ha volgut fer èmfasi en l'actual ordenança d'estalvi d'aigua de Sant Cugat i de la conscienciació ciutadana per afrontar l'actual sequera: "L'actual ordenança recull sistemes de recollida i reutilització d'aigua de les piscines del municipi i d'ençà de l'entrada en vigor de l'ordenança (2002), s'ha aconseguit reduir un 40% el consum domèstic de la ciutat. És responsabilitat del govern seguir treballant al màxim per la conscienciació ciutadana de l'estalvi d'aigua i reduir així el consum domèstic".

La moció tampoc ha rebut el suport del PP Sant Cugat, i és que tal com ha afegit el seu regidor, Alfredo Bergua, el grup municipal aposta perquè els santcugatencs puguin tenir el dret de construir-se una piscina. "Fa anys que existeixen tractaments per reutilitzar l'aigua o hi ha altres recursos com l'aigua salada", ha explicat el regidor. El popular, a més, s'ha mostrat crític amb "la falta d'infraestructures que Catalunya no executa des de fa temps per males decisions de les administracions". Aquest posicionament ha estat similar al de VOX Sant Cugat, i és que Jordi Guirado ha rebutjat donar suport "a qualsevol moció que posi en dubte la propietat dels veïns" i ha emfatitzat que l'actual situació de sequera "no esdevé del canvi climàtic, sinó de la mala gestió dels recursos".

Els socialistes tampoc han donat llum verda a la moció "tot i la seva bona fe", i el seu regidor Jose Gallardo ha assenyalat que per reduir el consum d'aigua de Sant Cugat "s'ha de millorar la xarxa de distribució, s'ha de potenciar l'ús d'aigua regenerada i s'ha de fer un ús racional dels aqüífers". Així, l'únic vot favorable que ha tingut la moció ha estat de la CUP, que com ha explicat el seu portaveu, Marco Simarro, s'ha d'apostar pels usos racionals de l'aigua: "Cal adaptar el consum de l'aigua, reduir sempre que sigui possible i regular-ne l'ús en funció de la tipologia. No és el mateix un ús domèstic o de producció agroindustrial que per un ús recreatiu".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem