Convergència Democràtica de Catalunya va rebre una comissió de l'adjudicació de la construcció del pavelló de la rambla del Celler de Sant Cugat a Ferrovial. Així ho ha confirmat el Tribunal Suprem, que ha ratificat la sentència del Cas Palau de l'Audiència de Barelona, que afirmava que Convergència, Fèlix Millet i Jordi Montull es van repartir 167.000 euros provinents de Ferrovial arran de l'adjudicació de l'obra a la constructora. L'adjudicació va ser feta el 2002 per l'Ajuntament de Sant Cugat, llavors sota control de CiU.
El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de l’Audiència de Barcelona a 9 anys i 8 mesos de presó i multa de 4,1 milions d’euros al que va ser màxim responsable del Palau de la Música, Fèlix Millet, i a 7 anys i mig de presó i multa de 2,9 milions d’euros a l'exnúmero dos de l’entitat Jordi Montull. Tots dos hauran de retornar al Palau 23 milions d’euros que van desviar en benefici propi.
A més, el Suprem també confirma el comís de 6,6 milions d’euros a l’antiga Convergència Democràtica de Catalunya pel que considera guanys obtinguts per tràfic d’influències. Per contra, rebaixa la pena a l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, a qui absol de tràfic d'influències, i a Gemma Montull, exdirectora financera. Cap dels sentenciats formava part de l'Ajuntament de Sant Cugat, ni en l'àmbit tècnic ni polític.
El cas del pavelló de Sant Cugat
Segons la sentència, Convergència va rebre diners de Ferrovial de quatre obres públiques, entre elles de l'adjudicació del PAV-3 de Sant Cugat. "La comissió il·lícita per aquesta operació es va calcuar conforme a les regles ja aputnades: un 4% (167.040 euros), on el 2’5% (104.400 euros) es va entregar a CDC i el 1,5% (62.640 euros) va ser per Fèlix Millet i Jordi Montull", assenyala la sentència ratificada pel Suprem. És a dir, Convergència i els dos dirigents del Palau de la Música es van repartir una comissió del 4% del cost total de l'obra del pavelló de Sant Cugat.
Sobre l'adjudicació del pavelló, la sentència de l'Audiència assegurava que no sembla possible "mantenir que no existia relació alguna entre els pagaments per patrocini efectuats per Ferrovial i els suposats pagaments per pressumptes comissions per adjudicació d'obra".
Obra pública a canvi de subvencions
La sentència també recollia el sistema a través del qual Ferrovial aconseguia adjudicació d'obra pública pagant comissions a CDC mitjançant el Palau. Millet i Montull van mediar per a l'establiment, manteniment i funcionament d'un sistema pel qual Ferrovial obtenia l'adjudicació de determinats concursos i licitació d'obra pública mitjançant el pagament de comissions a CDC.
La sentència conclou que, des de principis del 1999 i fins al juliol del 2009, el total de comissions satisfetes per Ferrovial a CDC va ascendir almenys a 6,7 milions d'euros. I el total de comissions satisfetes per Ferrovial a Millet i Montull per la seva "mediació" va ser almenys de 3,5 milions. Dels pagaments de Ferrovial del 4% per obra adjudicada es feien simulant ser patrocinis de les activitats del Palau.
Millet i Montull percebien per la seva intervenció, generalment l'1,5%, i el 2,5% restant el feien arribar directament a CDC: a través de lliuraments en efectiu als tresorers d'aquest partit, a través de simulats convenis amb la Fundació afí Trias Fargas (després CatDem) o abonant factures de serveis i obres prestats a CDC com si haguessin estat prestades al Palau.