Trànsit, aparcament i impostos, els principals problemes de Sant Cugat

La nota mitjana de l'estat general de la ciutat pels santcugatencs és de 7,3 sobre 10

(A sota la notícia hi ha els gràfics amb totes les dades) L’Observatori Sociològic de l’Ajuntament de Sant Cugat, en la seva onada del juliol, torna a posar de manifest que més del 90% dels santcugatencs estan bastant o molt satisfets de viure a la ciutat. Això significa que en una escala de satisfacció, la nota de Sant Cugat és de 8,3 sobre 10. A la Floresta i les Planes aquesta nota és de 7,8, mentre que a Coll Favà i Parc Central és de 8,5.

L'Observatori Sociològic és una enquesta periòdica que fa l'Ajuntament per copsar l'estat i l'opinió dels santcugatencs. A l'onada de juliol, es va entrevistar telefònicament a mil persones dels diferents barris de Sant Cugat.

L'actuació del govern, aprovada

L’Observatori també inclou preguntes als ciutadans sobre les actuacions del govern municipal, a qual puntuen amb un 6,5 sobre 10. La nota que ha tret l’alcaldessa és d’un 6,9, amb un nivell de coneixement entre els santcugatencs del 84,7%. Un 48% dels enquestats considera bastant o molt positiva la política del govern de CiU, mentre que un 33% la veu regular, poc o gens positiva.

De totes les actuacions municipals, la que els santcugatencs consideren més negativa és la gestió de l’aparcament, punt que han assenyalat un 6,4% dels enquestats. El trànsit (6,1%), les zones abandonades i la desigualtat entre zones (5,6%) i els impostos (3%) són els altres aspectes més negatius per als santcugatencs. Com a actuacions positives destaquen les zones verdes i parcs (13,7%), l’oferta cultural (8,8%), les activitats infantils (5,2%) i l’asfaltat i cura dels carrers (4,6%).

L’Observatori també indica els principals problemes de Sant Cugat, els quals són els impostos (11,1%), la mobilitat i el trànsit (9,5%), el treball (7,8%) i la manca d’aparcament (7,1%).

Bona seguretat, mal aparcament

Més enllà del nivell de satisfacció per l’estat general de la ciutat, l’aspecte que més bé valoren els santcugatencs enquestats és l’oferta esportiva, la qual un 66% considera com a bastant o molt positiva. La seguretat ciutadana, amb un 69% de satisfacció o la participació ciutadana, 57% de gent bastant o molt satisfeta, són altres aspectes que destaquen.

A l’altre extrem, hi ha un 76% de santcugatencs que creuen que l’aparcament és un tema que valoren de manera regular, poc o gens positiva. Aquest percentatge de rebuig és del 63% en el trànsit, del 51% en l’estat dels carrers o el 33% en la urbanització dels districtes. La connexió a Internet i l’enllumenat públic són alguns aspectes que divideixen els enquestats.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem