Valldoreix es compromet a modificar el ROM enmig de la polèmica pel Baixador

Junts planteja la possibilitat que es pugui participar a la Junta de Veïns de forma telemàtica

Enmig de la polèmica per la data de celebració del ple extraordinari sobre la urbanització de l'avinguda del Baixador, l'EMD de Valldoreix s'ha compromès a treballar per modificar el Reglament Orgànic Municipal. Es tracta d'una proposta de Junts que busca, entre altres, oferir la possibilitat de participar telemàticament en una Junta de Veïns en cas d'impossibilitat d'assistir.

Més info: La urbanització del Baixador entra en "via morta"

Una moció que Junts ha presentat d'urgència, després de la polèmica sobre la data del ple extraordinari sobre el Baixador. A instància dels juntaires, el govern (Valldoreix Plural, ERC, PSC i CUP) va convocar una sessió per abordar aquest tema i el va calendaritzar pel divendres 19 de juny. El problema és que el vocal de Vox no hi podrà assistir (això dona la majoria al govern, que en circumstàncies normals no té) i va sol·licitar a través d'una instància el canvi de data.

Més info: Polèmica a Valldoreix per la data del ple sobre el Baixador

La polèmica del calendari

Una petició que no ha atès al govern, que manté el ple per aquest divendres. L'argument esgrimit és que la sol·licitud de celebració del ple extraordinari la va demanar Junts i per tant només junts pot demanar la modificació. A més, expliquen no es pot demanar un canvi de data perquè el ple ja està convocat. S’hauria de demanar que es desconvoqui el ple que hi ha convocat i sol·licitar una nova convocatòria.

En un primer moment, des de l'EMD de Valldoreix van explicar al TOT que no havien rebut cap sol·licitud pel canvi de data, tot i que el vocal de Vox ja havia presentat la instància demanant el canvi. Quan el TOT va traslladar aquesta informació a l'EMD, van afegir l'argument esgrimit posteriorment (paràgraf anterior).

El reglament

En aquest context, Junts ha presentat una moció a la Junta de Veïns del 17 de juliol per abordar la modificació del ROM. L'objectiu és aconseguir "una gestió municipal més oberta, participativa i eficient, adaptada als temps actuals i a les necessitats reals de la nostra EMD", fent èmfasi en les eines tecnològiques disponibles. La proposta ha tirat endavant amb el vot a favor de VOX i l'abstenció del govern i el vot en contra del PP.

Des del govern, la vocal Susanna Casta ha explicat que ja fa temps que treballen en la modificació del Reglament Orgànic Municipal: "Fa molts anys que s'hauria d'haver canviat. És el gran oblit de tots els governs de l'EMD. Ara ho hem d'actualitzar". Tot i això, han alertat que els terminis marcats a la moció de Junts no es podrien complir. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem