Valldoreix es vol fer valer davant de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

L'EMD de Valldoreix vol participar directament del pla estratègic de subvencions i inversions de l'Àrea Metropolitana als municipis

L'EMD de Valldoreix vol participar en les subvencions i inversions de l'Àrea Metropolitana de Barcelona als municipis. Actualment, són els ajuntaments els que reben i gestionen les subvencions i Valldoreix vol tenir un paper decisiu en aquests tràmits. Així, la Junta de Veïns d'aquest 17 de juliol ha aprovat una moció del govern valldoreixenc (Valldoreix Plural, ERC, PSC i CUP) i els vots a favor de Junts i Vox. 

Concretament, la institució valldoreixenca ha demanat a l’AMB què l’EMD de Valldoreix sigui reconeguda com a destinatària del Pla Especial Estratègic de Subvencions i Inversions. Com a exemple, l'Ajuntament de Sant Cugat rebrà 30 milions d'euros fins el 2028 dins d'aquest pla. Així, Valldoreix vol rebre directament la part que li correspon. 

La voluntat de Valldoreix és poder rebre la quantitat que li pertoca per població i tenir el reconeixement de l'Àrea Metropolitana dins d'aquest pla. Mentrestant, l'EMD reclama a l'Ajuntament de Sant Cugat que destini el 9% de les subvencions de l'Àrea Metropolitana al territori de Valldoreix (és el percentatge de població valldoreixenca respecte el total del municipi).

En aquest sentit, Junts ha presentat una esmena, que s'ha acceptat, per tal que Valldoreix i Sant Cugat signin un conveni de col·laboració per consensuar les actuacions que s'impulsin amb aquestes subvencions. 

Subvenció a l'Associació de Veïns de Propietaris de Valldoreix

En la Junta de Veïns també s'ha aprovat un increment de la subvenció a l'Associació de Veïns i Propietaris de Valldoreix, incrementant la quantitat de 6.000 a 4.000 euros. El vocal d'Economia, Ramon Segura, ho ha justificat per les activitats que realitza l'entitat (patge reial, tallers, cursos, etc.) i ha explicat que en exercicis anteriors l'Associació de Veïns ja percebia 10.000 euros. A més, ha assegurat que l'entitat ha presentat una memòria justificativa de totes les activitats que realitza i del seu cost.

El govern i Vox han votat a favor d'incrementar la subvenció, mentre que Junts ha votat en contra i el PP s'ha abstingut. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem