contingut promocionat
canmora logo

 

 

Els trastorns alimentaris, més freqüents a Sant Cugat des de la pandèmia

La pandèmia va exposar més els adolescents a les xarxes socials i això va fer que els altres poguessin jutjar més la seva aparença

La pandèmia de la COVID-19 ha incrementat les malalties mentals en els adolescents i, entre aquestes, els trastorns alimentaris són cada vegada més freqüents a les consultes de Sant Cugat.

banner can mora cat

 

Les causes de l’augment dels trastorns alimentaris

Hi ha hagut diferents factors que han incrementat els trastorns alimentaris arran de la pandèmia. Per a la terapeuta i membre de la direcció del centre de salut mental, ITA, Cristina González, la pandèmia va exposar més els adolescents a les xarxes socials i això va fer que els altres poguessin jutjar més la seva aparença. Però també assegura que durant aquest període es van remoure les emocions dels adolescents amb "incertesa, ansietat i por" i aquestes van generar en el col·lectiu una necessitat de "control" i "autoregulació".

La resposta a l’augment dels trastorns alimentaris

Per donar resposta a l’augment de la demanda de trastorns alimentaris, el Centre Sanitari Can Mora col·labora amb el centre especialitzat en salut mental, ITA.  Segons explica Beatriz Garcia, directora del Centre Sanitari Can Mora, van iniciar aquesta col·laboració perquè van detectar una necessitat en pacients adolescents i també en adults i no comptaven amb especialistes en aquest àmbit. Per això, van buscar una aliança amb ITA, ja que tenen “grans especialistes” i una trajectòria “consolidada” en aquesta mena de trastorns i de patologies i ofereixen una atenció propera al pacient que es complementa amb la que reben per part de l’equip del centre de Sant Cugat.

Des de fa uns mesos, una terapeuta d’ITA Sabadell assisteix cada setmana els pacients del Centre Pediàtric Can Mora a Sant Cugat. La seva principal funció és donar una primera visita de valoració i una atenció professional al col·lectiu infantojuvenil.  Després de la primera valoració, es determina si es pot fer el seguiment de manera individual al centre sanitari o bé el pacient necessita una major contenció i intervenció grupal i se’l deriva al centre d’ITA a Sabadell. Segons explica Cristina González, això últim és necessari perquè el pacient es pugui beneficiar tant de l’hospital de dia i del tractament PEX com dels grups d’habilitats socials amb adolescents.

Abordar els trastorns alimentaris des de la psicologia

Aquesta col·laboració entre ITA i el Centre Sanitari Can Mora ofereix una especialització en el vessant més psicològic i aborda el problema dels trastorns alimentaris a partir de la millora de l’autoestima i la gestió de les emocions, entre altres, en un ambient de “familiaritat i proximitat”.

Centre Sanitari Can Mora, quatre centres al teu servei

El Centre Sanitari Can Mora compta amb quatre centres a Sant Cugat. Centre Pediàtric Can Mora (Av. Lluís Companys, 10), Centre sanitari Can Mora (Carrer Sant Jordi, 37), Unitat de Medicina integral i esportiva (Rambla Can Mora, 7), Centre Mèdic Estètic Can Mora (Sant Jordi 30-32 (1r 5a)) i Centre d'Odontologia (Carrer Rosselló 42).

Centre Sanitari Can Mora. FOTO: Arxiu

 
Comentaris

Destaquem