Sant Cugat s'adhereix a la Llei de persones gais

Els socialistes ho han demanat a través d'una moció al ple d'aquest dilluns, 20 d'octubre

El PSC de Sant Cugat demana al ple del 20 d'octubre que l’Ajuntament s’adhereixi a la Llei de dret de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per l'eradicació de l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia. La moció s'ha aprovat per 20 vots a favor i 3 en contra.

Els socialistes recorden que el Parlament de Catalunya ha aprovat aquesta llei, la qual va obtenir una molt àmplia majoria de suport dels grups parlamentaris.

En la seva moció, la formació defensa que la llei és pionera a Catalunya, l'Estat espanyol i a Europa en la lluita contra la discriminació per raó d'orientació sexual i que el text pretén "garantir els drets d'aquestes persones, eradicar les situacions de discriminació i violència, i facilitar-los la participació i la representació en tots els àmbits de la vida social".

Des del grup del PSC apunta que la llei potencia les polítiques de lluita contra la discriminació a les escoles i aborda el règim de sancions, establint el gir de la càrrega de prova com a element de garantia en les denúncies que es puguin fer.

Les intervencions del Ple
Bruno de Salvador, com a regidor no adscrit, anuncia el seu vot en contra "com no podria ser d'una altra manera", ja que va en contra la "discriminació i orientació sexual. Però convido a llegir-la perquè no és una llei que discrimina, sinó que té un clar component ideològic i fan de la ideologia de gènere una autèntica llei d'estat. Aquesta és una llei ad hoc i què passa amb els gitanos, les dones embarassades, per exemple? Discrimina altres col·lectius".

Guim Pros, de la CUP, ha recordat a Bruno de Salvador que s'ha oblidat de mencionar totes aquelles persones que han estat assassinades i recluses per la seva condició sexual al llarg de la història. D'altra banda, "penso que ha de servir d'homenatge a totes aquelles persones que lluitant per la seva condició sexual s'han deixat la vida".

Roser Casamitjana d'ICV, pensa que és una norma imprescindible perquè "suposa un avenç legal en la condició de drets. Nosaltres creiem que és una llei necessària perquè malauradament encara avui hi ha persones que per rebuig sexual no es poden expressar lliurement". És necessari també aplicar mesures als centres educatius respecte a la diversitat".

Jordi Carreras del PP creu que aquesta llei és una discriminació positiva i és una ofensa. Carreras creu que s'ha de respectar tothom, no podem especificar un sol col·lectiu, sinó que s'ha de generalitzar.

Susanna Pellicer de CiU ha posat de manifest que no creu necessari discutir sobre una llei que ja està en vigor. "Tothom ja sap què pensa Convergència i ho trobo absurd". Però, és clar, votarem a favor.

Pere Soler, del PSC, contesta a Pellicer que "portem la moció que té molt sentit ja que parteix d'una voluntat ciutadana". També afegeix que "barrejar el maltractament de les dones no és bo. S'està parlant d'un col·lectiu concret que ha patit i segueix patint un assetjament. A més, és una llei de la qual ens sentim molt orgullós per la feina feta i que ha estat pionera i de referència mundial".

 
Comentaris

Destaquem