130 activitats per celebrar 'Un Nadal d'il·lusió' a Sant Cugat

Set espais estrella, pista de gel, trenet, nadales al carrer, i molt més, del 2 de desembre al 10 de gener de 2016

El Nadal ja s'acosta i Sant Cugat ha presentat aquest divendres, 27 de novembre, el programa d'activitats per aquestes dates. Un total de 130 activitats, organitzades per l'Ajuntament i 40 entitats locals, són les que configuren el programa Un Nadal d'il·lusió.

Entre les principals novetats d'enguany, hi figura la primera Festa Jove de Cap d'Any al Casal Torreblanca per a joves d'entre 12 i 17 anys, així com el canvi d'ubicació de la pista de gel, que enguany s'ubicarà a Josefina Mascareñas, i la fira de Nadal, ubicada a la plaça d'Octavià amb 10 parades amb productes nadalencs de comerços locals.

Com sempre, l'inici del Nadal a Sant Cugat el marcarà l'encesa de llums de dimecres, 2 de desembre, quan, a partir de les 18 hores, hi haurà xocolatada i animació infantil. Des d'aquest moment, els carrers de Sant Cugat s'il·luminaran cada dia, entre les 17.30 hores i les 23 hores fins al dia 6 de gener. Els dies de Nadal, Sant Esteve, Cap d'Any i Nit de Reis, les llums estaran obertes fins a les dues de la matinada.

Set espais estrella

La pista de gel canvia d'ubicació. FOTO: Lali Puig

Les activitats s'organitzen un any més entorn de diferents Espais Estrella que formen un itinerari dins la ciutat amb propostes per a tots els gustos. Aquests espais són: plaça d'Octavià, plaça del Rei, Museu del Monestir, la Casa de Cultura, el carrer de Josefina Mascareñas, plaça d'en Coll i plaça de Barcelona.

A la plaça d'Octavià serà un gran espai de jocs d'11 a 14 hores, hi haurà espectacles d'animació a la tarda, i els food trucks durant tot el dia. A la plaça del Rei es podrà gaudir del circ de Los Galindos del 27 de desembre al 10 de gener. Mentre, a la Casa de Cultura, es consolida l'espai lúdic per a nens i nenes de 0 a 3 anys, a més d'acollir espectacles familiars a la sala d'actes.

Un nou espai d'aquest Nadal és Josefina Mascareñas, espai que enguany acollirà la Pista de Gel. Un canvi d'ubicació que respon a la voluntat d'acostar-la a l'eix comercial, i en què es podrà patinar des del 4 de desembre fins al 10 de gener. Una de les novetats d'enguany és que la pista de gel serà coberta.

Pel que fa a la plaça d'en Coll hi haurà jocs i instal·lacions infantils, així com tallers d'expressió al Xalet Negre, i a la plaça de Barcelona es farà vermuts musicals cada migdia i, a més, serà el punt de partida del tren 'Sant Cugat Express'.

Activitat comercial

Hi haurà quatre fires nadalenques. FOTO: lali Puig

Coincidint amb la celebració del Nadal, enguany s'organitzen quatre fires nadalenques a la ciutat. Del 28 de novembre al 20 de desembre hi haurà la fira de Nadal a la plaça d'Octavià, amb 10 parades de productes nadalencs, tots ells de comerços locals.

La plaça de l'Om i la plaça Augusta acolliran la fira de Santa Llúcia del 12 al 24 de desembre, amb productes d'artesania. D'altra banda, la rambla del Celler acollirà, de 2 al 5 de gener, la fira de Reis, i el Mercantic celebrarà un Vintage Fest especial de Reis els dies 2 i 3 de gener.

Cap d'Any i Reis

Els Reis no faltaran a la cita amb els més petits. FOTO: Artur Ribera

Enguany, els joves d'entre 12 i 17 anys podran gaudir de la primera Festa jove de Cap d'Any. Una festa que se celebrarà al Casal Torreblanca des de mitjanit i fins a les 3 de la matinada, sense begudes alcohòliques, i amb un preu d'entrada de 8 euros a taquilla, i de 5 anticipada.

D'altra banda, repeteix la Festa de Cap d'Any al pavelló, d'1 a 6 hores, organitzada per Cal Temerari, i també repeteix la Festa de Cap d'Any del Col·lectiu de la Gent Gran al Casal de Mira-sol.

Pel que fa als Reis, tornaran ben puntuals a Sant Cugat i els seus districtes amb quatre cavalcades diferents. A Sant Cugat arribaran en helicòpter, a les 17 hores, on seran rebuts per l'alcaldessa i els nens i nenes del Consell d'Infants de la ciutat. A Mira-sol arribaran també en helicòpter al camp de futbol de Mira-sol, mentre que a la Floresta arribaran en tren, i a cavall a les Planes.

I molt més!

El Quinto torna al Pavelló. FOTO: Lali Puig

Com cada any, no hi faltaran els espectacles nadalencs, així com altres activitats ja tradicionals a Sant Cugat. La representació de Pedra i Sang arriba enguany a la seva quinzena edició. No hi faltaran els tradicionals pessebres de la plaça de Barcelona i el pessebre vivent als jardins del Monestir.

A la Floresta es representaran els pastorets, i al Teatre-Auditori hi haurà el clàssic Concert de Valsos i Danses de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat. També hi haurà Quinto de Nadal al pavelló, i es farà cagar el tió al mercat de Torreblanca.

D'altra banda, TV3 ha escollit Sant Cugat per retransmetre la Missa del Gall des del Reial Monestir, i no hi faltarà el concurs de pessebres organitzat per l'Ateneu.

Un Nadal d'il·lusió

El tren 'Sant Cugat Express' recorrerà Sant Cugat. FOTO: Lali Puig

El programa d'activitats el presentaven Carmela Fortuny, tinenta d’alcalde de Cultura, Coneixement i Promoció de la Ciutat, i Mayte Pérez, regidora de Comerç, aquest divendres, 27 de novembre, al Museu del Monestir.

“Volem moure la ciutadania amb activitats que interessin i donin felicitat”, ha apuntat Fortuny. Igualment, ha volgut animar la ciutadania “a col·laborar de les iniciatives solidàries que es fan a la ciutat, per fer que tothom pugui gaudir del Nadal”.

El Nadal de Sant Cugat aposta per la il·lusió. FOTO: Lali Puig
Més informació
 
Comentaris

Destaquem