20.056 alumnes començaran aquest curs escolar a Sant Cugat

Les escoles i instituts de la ciutat incrementen en un 2,2% el nombre d'estudiants, registrant-ne 434 de nous respecte al passat curs escolar

El dilluns 14 de setembre s'inicia el nou curs escolar a Sant Cugat, i ho farà amb un total de 20.056 alumnes a les aules, 434 més que durant el curs anterior. D'aquests, el 43,4% estudiarà a l'escola pública (8.712), el 36,6% ho farà en escoles concertades (7.331) i el 20% restant ho farà a l'escola privada (4.013).

 

Font: elaboració pròpia

La presentació del curs s'ha celebrat al Celler Modernista. FOTO: Artur Ribera

El nou curs escolar s'ha presentat aquest dimecres, 2 de setembre, al Celler Modernista. Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, ha presidit l'acte que ha comptat amb la participació de Lluís Baulenas, director dels Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament; Esther Salat, regidora d'Educació, Universitat i Família, i Xesco Espar, professor, exentrenador professional del FC Barcelona d'handbol i expert en rendiment personal i empresarial.

 

Baulenas ha volgut reconèixer la tasca dels docents, remarcant l'aposta dels Serveis Territorials per facilitar la “no interferència” en la seva feina. Igualment, ha apuntat les novetats de cara al nou curs “personalitzades en funció de les necessitats de cada municipi”, com, per exemple, la construcció del nou Leonardo da Vinci a Sant Cugat “que ha de donar resposta a l'augment d'estudiants de secundària; un projecte que s'està redactant”.

 

Salat, per la seva banda, ha remarcat el paper de “Sant Cugat com a ciutat educadora” destacant el “compromís amb l'educació”. Un compromís que es pot observar, ha destacat Salat, amb el Pla de dinamització educativa, “que enguany celebra 25 anys i que es troba en constant procés de millora”.

 

Mercè Conesa ha apuntat que “la ciutat s'està posant a punt per a l'escola”, fent referència a les millores que s'han fet als centres per quedar enllestides quan comencin els escolars. D'altra banda, ha explicat que les famílies rebran una guia de '50 consells per l'educació digital' amb l'objectiu de donar eines per capacitar els joves en l'ús de les noves tecnologies.

 

Finalment, ha remarcat els paper dels educadors, definit-lo com a “clau” perquè funcioni els sistema.

 

La presentació ha finalitzat amb la conferència de Xesco Espar sobre com generar energia davant la tornada a l'escola. Des del seu vessant de docent, ha fet un símil amb el món de l'esport, explicant tècniques per fer que “tots els dies siguin bons dies”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem