Sant Cugat del Vallès ha fet un pas endavant en la defensa de la igualtat de drets i no discriminació de les persones amb discapacitat sensorial. A més de refermar el compromís de seguir treballant per realitzar els canvis i adaptacions oportuns per garantir els drets de les persones amb discapacitat sensorial en l'accés als serveis públics i a l'administració municipals, el Ple municipal d'aquest 24 d'abril ha acordat instar les institucions superiors a fer el mateix.
Ho ha fet aprovat la moció proposada per Convergència i el PSC, que ha esdevingut institucional, i que ha estat defensada per Montserrat Trias, de l'Associació Catalana per la Integració del Cec, acompanyada per altres membres de l'entitat.
D'aquesta manera, Sant Cugat instarà al Congrés dels Diputats, al Senat i al Govern de l'Estat la reforma legislativa estatal que faci possible la no discriminació de les persones amb discapacitat sensorial en matèria matrimonial, suprimint l'exigència a les persones amb discapacitat sensorial de certificat mèdic que acrediti la seva aptitud per prestar el consentiment matrimonial.
Igualment, els sol·licitarà la reforma legislativa estatal que faci possible la no discriminació de les persones amb discapacitat sensorial en matèria d'atorgament d'escriptures i de documents públics així com de testaments, suprimint l'obligatorietat de presència de dos testimonis en l'atorgament de documents públics i testaments oberts per part de persones amb discapacitat sensorial i d'introduir l'ús de les noves tecnologies per a facilitar a aquestes persones la possibilitat de llegir i signar per si mateixos els documents i testaments.
En la mateixa línia, el Consistori instarà el Parlament de Catalunya a la modificació del Dret Civil català per fer efectiu el dret de no discriminació de les persones amb discapacitat sensorial en matèria testamentària.
Mireu les millors imatges del ple municipal d'abril.