Amat signa un 4% menys de lloguers (però més cars)

El preu mitjà dels nous arrendaments gestionats per la immobiliària creix un 16% el 2016

Hi ha tan poc habitatge de lloguer que els preus s’han disparat, hi ha hagut menys contractes però més cars, per això ens preguntem on és el límit i com generarem més estoc per relaxar els preus”, es demana el director de l’oficina de Barcelona d’Amat Immobiliaris, Guifré Homedes. Segons el market report del 2016 presentat aquest dimecres per Amat Immobiliaris, aquest any ha estat marcat per “una certa normalització del mercat immobiliari de venda i de tensió important del mercat immobiliari de lloguer”.

Poc estoc de lloguer

Oficines d'Amat Immobiliaris a Sant Cugat

Segons les dades d’aquest informe realitzat per la immobiliària, la dualitat entre preus de lloguers i volum de contractes ha estat molt forta. “Per la manca d’habitatge de lloguer hem realitzat un 4% menys de contractes que l’any anterior”, ha explicat Homedes, qui ha afegit però, que “tot i que s’han fet menys contractes el preu ha pujat un 16% de mitjana”. De fet, aquest any passat la companyia ha signat el seu contracte de lloguer més car per un preu de 20.000 euros “a un esportista d’alt nivell”.

D’aquesta manera, si anys enrere la majoria d’operacions de lloguer eren de 800 euros al mes, actualment la franja majoritària s’ha desplaçat fins als 1.000 o 1.500 euros al mes. Aquests són pisos de tres habitacions i d’entre 65 i 95 metres quadrats –ubicats en zones cèntriques- que, en el 86% dels casos, es lloguen en menys de dos mesos, incús “en només un dia”.

Vendes: nova i segona mà

Empresa familiar amb més de 60 anys d'experiència

Pel que fa a les vendes, aquest any passat ha estat “extraordinari” per a Amat Immobiliaris, perquè el nombre d’operacions ha experimentat un creixement del 57% i també amb un temps de col·locació que ha anat baixant fins als 4 o 5 mesos de mitjana. Homedes ha ressaltat que aquest any “la venda s’ha normalitzat per un increment de l’oferta d’obra nova amb un preu més moderat i també per un increment del finançament”.

Si bé la majoria d’operacions del conjunt de les oficines d’Amat han estat realitzades per comprador local i dirigides a obra nova, cal destacar que a Barcelona ciutat el 64% de transaccions han estat realitzades per estrangers amb una forta presència d’egipcis (que han substituït els russos), xinesos i suïssos. A més, aquests han estat protagonistes en el 60% dels casos de les operacions de més d’un milió d’euros. Homedes ha apuntat que les vendes a estrangers en barris cèntrics ha anat creixent de manera gradual mentre que les vendes a catalans o espanyols s’han disparat de cop.

El preu mitjà de les operacions d’Amat Immobiliaris ha estat de mig milió d’euros a Sant Cugat i Barcelona, 475.000 euros a Esplugues i Sant Just Desvern i de 300.000 euros a Sant Feliu i Sant Joan Despí. Des de l’empresa immobiliària avisen que la demanda està molt polaritzada en les franges més baixes i més altes de preus. Per aquest motiu Homedes creu que “no hi ha problema de preus sinó de rendes i que hi ha molt poca capacitat d’estalvi”. Així, des de l’empresa es pregunten si el ritme de vendes aguantarà i qui comprarà els següents projectes que entrin.

Publicat a VIAempresa.cat

Més informació
 
Comentaris

Destaquem