Amb l'arribada de la calor i les bones temperatures els plats freds, nutritius i que no exigeixin gaire complicació i acompanyats d'una cervesa fresca són la millor opció per fer dinars i sopars amb amics i famílies. I és que un bon plat es queda a mitges si no s'acompanya d'una beguda que realci el gust del plat i el maridi.
Presentem una recepte de tendència, un ceviche de tonyina, signada pel xef, Omar Pico, maridada amb la cervesa Ilda's MAT, una de les quatre cerveses que s'elaboren a la micro-cerveseria del restaurant Xarlot.
Ingredients:
200 gr de tonyina tallada a daus de 2 per 2 cm
1/2 ceba de Figueres
El suc de tres llimes
Una culleradeta de rocoto
Una culleradeta d'ají
Coriandre
Sal i pebre
Per decorar:
Xips de banana mascle
Cibulet
Germinats
Descobreix l'Ilda's Experience.
Maridatge amb la cervesa Ilda's MAT
La millor cervesa per maridar amb el ceviche de tonyina, és segons el mestre cerveser d'Ilda's, Tori Muns, la cervesa Ilda's MAT. "De les nostres quatre cerveses aquesta és la que té una graduació més baixa i menys grau d'amargor", apunta l'expert en aquestes begudes espirituoses.
Muns assenyala que la cervesa Ilda's MAT lliga perfectament amb aquest plat de peix, ja que: "El seu toc cítric i àcid fan incrementar encara més la textura i gust del ceviche" i afegeix que el plat i la cervesa degustats alhora fa que en aquesta proposta "es matisin les notes aromàtiques" i tot plegat "sigui molt refrescant". L'entès en cervesa conclou que "la cervesa Ilda's MAT marida molt bé amb el coriandre."