Amb l'arribada de Setmana Santa torna una de les tradicions més esperades per als més petits i petites de casa. Dilluns, 17 d'abril, se celebra Dilluns de Pasqua, i és el dia que el padrí regala al fillol o la fillola una mona.
De mones n'hi ha de molts estils, de pa de pessic, de pa de coca, amb xocolata o llaminadures. Tot i això, cada vegada més, les mones de xocolata amb formes determinades són les que omplen aparadors i les que més il·lusió fan a petits i grans.
El pastisser i xocolater d'Andonie Pastissers, Oscar Hernández, ens ensenya com elaborar una mona de xocolata amb forma de pollet.
Ingredients:
- 400 grams de xocolata al 65% de cacau
- 300 grams de xocolata blanca
- 200 grams de mantega de cacau
- colorant liposoluble (blanc, taronja i vermell)
- perles de sucre de colors
Material:
- Motlle amb forma de semicercle per fer el cap
- Motlle ovalat per a fer el cos
- Motlle rodó per a fer la base
- Pinzell per a omplir els motlles i per pintar el pollet
Trobareu Andonie Pastissers a la plaça de la Creu de Coll Favà, 5 B local 4 i al carrer de la Torre, 2 (al costat de la plaça d'Octavià).