contingut promocionat
Ajuntament de Sant Cugat logo

 

 

Coneix els Premis Sant Cugat de l'any i suma't a la festa dels santcugatencs

L'acte de lliurament gaudirà d'actuacions destacades i estarà conduït per presentadors de prestigi

Ja es coneixen les persones reconegudes en els Premis Sant Cugat de l'any. L'edició d'enguany recupera els guardons que reconeixen públicament persones o entitats que hagin tingut un ressò especial o una repercussió notable en els àmbits cultural, esportiu, artístic, científic, tecnològic, econòmic, social o veïnal de la ciutat. Pots reservar entrades per assistir a l'acte del Teatre-Auditori del 20 de juny a les 19:00 a l'oficina de Turisme o al web del Teatre-Auditori de Sant Cugat, tasantcugat.cat. Dues entrades per persona.

  Demana les entrades, aquí!

Els nous Premis Sant Cugat de l'any

El jurat de l’edició 2019-2023 dels Premis Sant Cugat de l’Any, reunit el dimarts, 11 de juny de 2024, a la Sala Ginesta de l’Ajuntament, va decidir atorgar els guardons, que es lliuraran en un acte presidit per l’alcalde, Josep Maria Vallès, el 20 de juny, a les 19 hores, al Teatre-auditori Sant Cugat, a les següents candidatures:

Any 2019
Categoria individual
Premi Sant Cugat de l’Any 2019 per a Ousman Umar, per fundar al seu país NASCO TECH, la primera empresa social que genera  oportunitats laborals  per als graduats de Ghana. Nascut a Ghana el 1988, va arribar a Catalunya el 2005, després d’un llarg viatge travessant el desert del Sàhara i l’Estret de Gibraltar en pastera. Valldoreixenc d’adopció, Ousman Umar és president i cofundador de l’ONG NASCO Feeding Minds.
Categoria col·lectiva
Premi Sant Cugat de l’Any 2019 pels santcugatencs Sergi Subirà, Albert Martínez i Guim Martínez, de l’empresa In Extremis Film Services, per aconseguir un Premi Goya als millors efectes especials per la pel·lícula Superlópez.

Any 2020

Categoria individual
Premi Sant Cugat de l’Any 2020 per a Oswaldo Romero, per posar punt final a una llarga i extensa trajectòria com a professor impulsor de l’esport escolar santcugatenc. El curs 2020-2021 es va jubilar, després de més de 40 anys dedicats a potenciar l’activitat física a l’escola Joan Maragall i al Club Muntanyenc. Ha estat un dels pioners de la pràctica de l’atletisme en pista a Sant Cugat.

Categoria col·lectiva
Premi Sant Cugat de l’any 2020 per a l’Entitat de Música Tradicional de Sant Cugat, per celebrar el seu 10è aniversari amb un programa d’activitats commemoratives. Aquesta entitat treballa des de fa 12 anys per difondre i impulsar la música tradicional a la ciutat. En poc més d’una dècada, s’ha convertit en un referent per a moltes altres entitats locals de cultura popular que necessiten música tradicional en els seus aplecs i trobades.

Any 2021

Categoria individual
Premi Sant Cugat de l’Any 2021 per Àlex Florensa, per consolidar el projecte Transeinescat, amb la celebració de la 3a edició. Transeinescat és una ruta caminant per Catalunya per conscienciar la població sobre el problema de les addiccions i les drogodependències. Florensa és Màster en drogodependències i Màster en psicologia clínica. Al capdavant d’EINES, un centre de rehabilitació i reinserció per a persones drogodependents, ha desenvolupat una enorme tasca ajudant persones amb problemes d’addiccions.

Categoria col·lectiva
Premi Sant Cugat de l’Any 2021 pel projecte Fem-50 de commemoració dels 50 anys del primer equip de futbol femení del Sant Cugat FC. El projecte Fem-50 va servir per celebrar el 50è aniversari de la creació del primer conjunt femení del club vermell-i-negre, la temporada 1971-72. El Sant Cugat FC ha destacat sempre per la seva sensibilitat envers l’esport femení i l’esport adaptat.  El primer equip femení del club va ser un dels 18 participants a la primera competició femenina de la història de la Federació Catalana de Futbol.

Any 2022

Categoria individual
Premi Sant Cugat de l’Any 2022 per a Sam Abrams, per la celebració del seu 70è aniversari i la publicació commemorativa del llibre “D. Sam Abrams, el compromís amb la literatura”, on es recullen una cinquantena d’articles seus sobre literatura i modernitat. Abrams, nascut a Beckley, West Virginia, l’any 1952, i arrelat a Valldoreix des dels anys 70 del segle passat, compta amb una llarga trajectòria de més de quaranta anys al servei  infatigable de la literatura. Abrams, sempre des d’un posicionament crític i constructiu, ha repassat al llarg dels anys les novetats literàries dels Països Catalans, alhora que ha exercit de pont entre la literatura catalana i la literatura angloamericana.

Categoria col·lectiva
Premi Sant Cugat de l’Any 2022 per a Fusió, escola de música i dansa, per celebrar el seu 50è aniversari al servei de la cultura de Sant Cugat, com a centre de referència i fortament implicat en el moviment associatiu de la ciutat. L’Escola Fusió va ser fundada el curs 1972-1973 per Pilar Roig. Actualment, el centre disposa d'un equip directiu format per professionals de llarga experiència com Gemma Navarra, Núria Pinyol i Laura López-Osorio.

Any 2023

Categoria individual
Premi Sant Cugat de l’Any 2023 per Laia Cid, per quedar Campiona de Catalunya Absoluta Sub8 i Campiona d'Espanya d’escacs. Jugadora santcugatenca d’escacs de només 8 anys, el 2023 va ser també vuitena en el Campionat d'Europa i 32ena en el Mundial Femení Sub8, que es va jugar a Egipte.

Categoria col·lectiva
Premi Sant Cugat de l’Any 2023 per a l’Entitat Sardanista de Sant Cugat, per acollir com amfitriona la capitalitat de la sardana. L'Entitat Sardanista de Sant Cugat és una associació cultural molt arrelada que té com a objectiu fomentar la sardana en tots els seus vessants a través de l’organització d'activitats i esdeveniments.

Premi Sant Cugat a tota una trajectòria

Josep Maria Figueres, historiador, escriptor i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).  Figueres és un historiador nascut a Vilanova i la Geltrú, però molt arrelat a Sant Cugat, és autor de mig centenar de llibres sobre periodisme català, catalanisme polític i història cultural. També és autor d’un centenar de monografies sobre la història del periodisme català, com el dedicat als Papers de Salamanca. Història d’un botí de guerra (amb J. Ferrer i J.M. Sans Travé, 1996).

L'historiador Josep Maria Figueres FOTO: Bernat Millet (TOT Sant Cugat)

L'historiador Josep Maria Figueres FOTO: Bernat Millet (TOT Sant Cugat)

Altres atractius

La gala comptarà amb un espectacle de Marc Buxaderas, col·laborador de Catalonia Fundacio Creactiva i monologuista que omple teatres allà on actua.

Els presentadors de la gala seran Marina Romero, presentadora del Matí de Catalunya Radio, i Aleix Parisé, presentador del Tu Diràs de RAC1.

Nou guardó obra de l'escultor santcugatenc Pep Codó

Els premis compten amb una nova imatge i un logo renovats on apareixen elements identificables com el Monestir, el Pi d'en Xandri i la torre de Collserola.

L'escultor santcugatenc Pep Codó ha creat una peça artística exclusiva que s'inspira en el passat agrícola de Sant Cugat i en la fava de Sant Medir.

Fotografia de la presentació dels guardons FOTO: Lali Puig (Ajuntament)

Fotografia de la presentació dels guardons FOTO: Lali Puig (Ajuntament)

 

La continuïtat d'uns premis amb àmplia trajectòria

Els primers nous Premis Sant Cugat de l'Any corresponen al període 2019-2023, en una edició extraordinària unificada, amb la voluntat de donar continuïtat a la darrera edició del 2018. En anteriors Premis Ciutat de Sant Cugat, s'han reconegut diferents santcugatencs com Eduard Jener, Gemma Mengual, Josep Canals, Imma Monsó, Arcadi Oliveres o Emma Vilarasau.

La gala se celebrarà el 20 de juny a les 19 hores al Teatre-Auditori. Demana les teves entrades!

  Demana les entrades, aquí!

 
Comentaris

Destaquem