El sindicat CGT ha denunciat l'escola de Sant Cugat Viaró al Síndic de Greuges "per denunciar que els criteris de contractació de personal d’aquesta escola constitueixen un cas de discriminació en l’accés a l’ocupació per raó de sexe i vulneren la llei d’igualtat efectiva de dones i homes". La denúncia se sustenta en una frase de la pàgina web del centre, a l'apartat de Caràcter Propi del Viaró, on diu que els professors de Viaró "seran sempre homes, excepte en l'etapa d'Educació Infantil".
"Ens sembla intolerable", ha sentenciat al TOT Àngels Font, delegada de CGT Ensenyament, que ha reclamat que es retiri el concert públic al Viaró per aquest fet: "És molt greu que una escola subvencionada per l'administració pública faci aquesta discriminació". És per això que ha aixecat la queixa al Síndic de Greuges, amb l'objectiu que arribi al Departament d'Ensenyament la denúncia al centre de l'Opus Dei.
Segons CGT, l’escola Viaró rep una subvenció anual de 2.559.772 euros provinents de fons públics de la partida del Departament d’Ensenyament. "L’objectiu d’aquesta queixa és visibilitzar les irregularitats que s’estan donant per part d’aquestes escoles i fer explícita la necessitat de l’eliminació de l'escola concertada", denuncia el sindicat en un comunicat, on recorda que el Parlament va aprovar una moció el 2016 per retirar els concerts a les escoles que segreguen per sexe. També ho justifiquen perquè és un centre que "imposa un ideari religiós, homòfob i classista".
En aquest sentit, CGT lamenta que "a la conselleria no li ha tremolat la mà a l’hora de triar tancaments d’escoles, sortint-ne clarament perjudicades les línies d’escoles públiques" davant de les concertades. "Quan es produeixen fets com els de l’escola Viaró és quan es fa més evident la necessitat de lluitar per la defensa de l’Ensenyament Públic i l’eliminació de la concertada", finalitza el sindicat.
El TOT ha contactat amb el Viaró i està a l'espera de rebre una resposta de l'escola.
El Viaró respon
El director del Viaró, Joan Planagumà, ha defensat al TOT el model educatiu del centre i ha lamentat les crítiques rebudes, alhora que ha assegurat que no cometen cap il·legalitat en la contractació de professors. El director sí que ha reconegut que el professorat d'Educació Infantil són dones, mentre que la resta són només homes. "Té a veure amb què sigui una educació diferenciada. Tots els col·legis diferenciats funcionen igual", ha argumentat.
Tot i això, Planagumà ha reconegut que la frase que ha generat la polèmica (els professors de Viaró "seran sempre homes, excepte en l'etapa d'Educació Infantil") és "antiquada" i "anacrònica" i que ja estan revistan la pàgina web per tal d'adaptar el contingut al "segle XXI". De fet, ja no es pot accedir a l'apartat de Valors, on hi havia aquesta sentència.
Planagumà ha assegurat que en el Viaró eduquen en els valors d'igualtat de gènere i ha lamentat que hi hagi gent "que té ganes de disparar contra col·legis de l'Opus".