El coronavirus ha obligat a modificar la festa de Sant Medir, que no comptarà amb la seva principal activitat, l'aplec a l'ermita. “Sant Medir és dia important pels santcugatencs i per les santcugatenques, un dia que de ben segur enyorarem trobar-nos amb els nostres, passejar per la muntanya fins arribar al camp del miracle o compartir el migdia amb amics i família en un entorn natural, ple d’activitats culturals. Aquest any, però, no podrem celebrar la Diada de Sant Medir com sempre, la COVID ens ho ha trastocat tot. Esperem el 2022 poder tornar a fer un bon aplec de Sant Medir amb totes les activitats tradicionals”, explicava la tinent d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, en un comunicat de l'Ajuntament.
Les activitats
En lloc de l'aplec, Sant Cugat gaudirà en primícia pel canal de YouTube de l’Ajuntament i per les xarxes socials, el vídeo l'"Auca de Sant Medir (o les faves que van florir)". Es tracta d’una animació recitada a partir de l'auca original que va fer TRAÇ (estudi de grafisme de l’artista santcugatenc Joan Tortosa) l'any 1977, amb motiu del Congrés de Cultura Catalana.
L’essència de Sant Medir també hi serà al carrer, amb una exposició de fotografies antigues de l'aplec, distribuïdes en uns cubs de gran format a la plaça d’Octavià, plaça de la Vila i plaça de Lluís Millet, fins al 8 de març.
A més, es manté el dia 3 de març el concert de Sant Medir, que en aquesta ocasió serà càrrec del grup The Ministers of Pastime amb la interpretació de "La cambra de les meravelles d'Athanasius Kircher”. Es farà a les 21 hores del dimecres, a l’església del Monestir i s’hi accedirà amb invitació.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.