Denuncien "falta de voluntat política" de l'Ajuntament per acollir refugiats

"La gent continua preguntant-se: I jo, què puc fer, com puc ajudar?"

L'associació de cooperació internacional QgatSud ha denunciat "falta de voluntat política" de l'Ajuntament de Sant Cugat per facilitar l'acollida de refugiats. L'entitat lamenta que el Consistori hagi rebutjat la proposta de Refugiats Benvinguts de posar en contacte famílies interessades en acollir i persones que busquen asil.

"Des del 2015 hi ha un clam popular a la nostra vila per oferir-se a acollir i s'ha demanat a l'Ajuntament que fes el necessari per facilitar l'arribada de persones refugiades", argumenta Pau Alonso, de QgatSud, que afegeix: "La gent continua preguntant-se: I jo, què puc fer, com puc ajudar?".

La membre de l'entitat Àssun Reyes ha lamentat que "la situació a Lesbos està pitjor que mai" i ha denunciat que l'Ajuntament "negui" i "no faciliti" als santcugatencs la possibilitat d'acollir persones refugiades. I és que l'entitat considera que la proposta da Regufiats Benvinguts donaria resposta a la voluntat solidària de la gent i permetria salvar el problema del preu de l'habitatge a Sant Cugat.

"No ens volem oblidar"

"A força de no fer coses, sembla que ens n'oblidem i no ens volem oblidar. Mentre des de Sant Cugat no poguem col·laborar en l'acollida, no podem estar tranquils de consciència. Hem de denunciar-ho", ha afegit.

 

Així, QgatSud reclama a l'Ajuntament de Sant Cugat que es posi al costat de les persones que volen acollir i faciliti el contacte amb Refugiats Benvinguts: "La ciutadania de Sant Cugat ha mostrat la seva voluntat d'implicar-se en l'acollida i amb Refugiats Benvinguts ara tenen l'oportunitat de fer-ho".

 

Finalment, l'entitat lamenta que el Consistori no hagi avançat en la proposta d'oferir llocs de feina en empreses del municipi als refugiats: "Encara no s'ha fet res i només donen arguments tècnics".

 

El 2015, centenars de santcugatencs van mostrar la seva voluntat d'acollir persones refugiades. Des de llavors, l'avenç de les administracions ha sigut mínim i aquest fet ha fet baixar la intensitat de la demanda social. "Viure intensament aquesta situació i no poder fer res, emmalalteix la societat", ha lamentat Reyes, que ha insistit que "l'Ajuntament té l'obligació de donar suport a la voluntat la ciutadania"

Més informació
 
Comentaris

Destaquem