El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Toni Comín, ha contestat les declaracions de l'alcaldessa de Sant Cugat Mercè Conesa en què mostrava els seus dubtes sobre l'exclusió de l'Hospital General de Catalunya per les possibles conseqüències negatives per pacients i treballadors. "Segur que no va ser conscient del tot del que estava dient. M'està dient que quan traslladem l'activitat que avui fa el General al Consorci Sanitari de Terrassa, està insinuant que es perdrà qualitat assistencial?", ha afirmat el titular de Salut en declaracions a La Xarxa, que afegia: "No m'ho puc creure. Segur que no".
Així, davant de la preocupació de Conesa, Comín ha afirmat que no seria una "frivolitat i una insensatesa" aturar els processos engegats per deixar de concertar centres hospitalaris privats, com és el cas de l'Hospital General, situat a Sant Cugat. "La nostra primera prioritat i obligació davant dels ciutadans és complir el pla de govern", ha afegit el conseller de Salut, que ha assegurat "mantenir una extraordinària relació" amb Conesa: "Continuarem parlant d'aquestes coses".
Mercè Conesa va fer aquestes declaracions durant el ple municipal del 19 de setembre a Sant Cugat, quan treballadors de l'Hospital General van denunciar que l'exclusió del centre del sistema públic comportaria efectes negatius. “L’atenció pública als pacients del municipi”, va subratllar, “ha de quedar totalment garantida”. En aquest sentit va reclamar que ningú s’hagi de traslladar a altres àrees geogràfiques per rebre atenció sanitària pública. També va demanar a la conselleria que cap treballador de l'Hospital General es vegi afectat per aquest procés.
El pla
La Generalitat de Catalunya va iniciar el mandat amb l'objectiu d'acabar amb la concertació d'hospitals privats que rebien fons públics per atendre part dels pacients de la xarxa pública de sanitat. El primer va ser la Clínica del Vallès, que ja ha quedat fora del sistema públic i s'han derivat els pacients al Taulí, sense deixar treballadors al carrer. Ara, el departament de Salut està estudiant on deriva els 2.000 pacients públics que atén l'Hospital General, a Sant Cugat.
Tot plegat ha generat des del principi el recel dels treballadors i professionals de l'Hospital General i de l'Ajuntament de Sant Cugat-