El projecte local de biblioteques contrasta amb la resta

Les ciutats veïnes de Rubí i Cerdanyola tenen una única biblioteca, mentre que el municipi n’atresora quatre

El nombre de biblioteques que hi ha a Sant Cugat contrasta amb les existents a les ciutats veïnes com Rubí i Cerdanyola. Rubí, amb 75.000 habitants, disposa d’un únic equipament d’aquest tipus: la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. El centre, inaugurat el 2010, és la tercera més gran de Catalunya i, construït en quatre plantes, ocupa 4.971 metres quadrats del total de 8.000 que té l’edifici. L’any passat aquesta biblioteca va registrar 154.196 visites i va acollir 597 activitats.

Actualment, 26.793 rubinencs tenen el carnet de la biblioteca, que consta a més de les sales de lectura, d’un auditori, una sala d’exposicions, zona infantil amb aula per a tallers i espai per a nadons de 0 a 3 anys i un espai chill out, entre altres. A Cerdanyola, amb 57.400 veïns, la població també disposa d’un únic lloc de consulta de llibres: la Biblioteca Central de Cerdanyola, que va entrar en funcionament el març d’aquest 2015 i que substitueix l’anterior biblioteca municipal de dimensions més reduïdes. 

Fortuny ha explicat que tot i l’experiència d’una única biblioteca de les ciutats veïnes, l’oferta a Sant Cugat no està sobredimensionada, ja que “dóna resposta al que demana la seva gent, l’accés a la cultura és prioritari i per això apostem per aquests equipaments i l’evolució que tenim demostra que anem cap on hem d’anar”. La política conclou que la xarxa local “ofereix un punt diferencial i aposta perquè passin moltes coses”. 

Llegeix el reportatge en profunditat de les Biblioteques a Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem