El bacallà és un peix blanc. Aquest peix és molt versàtil, ja que ofereix una àmplia varietat de possibilitats culinàries i es pot consumir fresc, congelat, sec o dessalat. A més es pot menjar de mil formes, la majoria de molt fàcil elaboració: amb samfaina, amb mel, a la llauna, amb panses i pinyons... Del bacallà també en podeu fer esqueixada, bunyols o croquetes.
Els darrers anys, el consum de bacallà dessalat i congelat ha crescut en detriment del bacallà tradicional sec. Però quines propietats té:
1. Té un molt baix contingut en greix.
2. És una font molt saludable de proteïnes, de fet, el contingut proteic se situa entre el 17% i el 18%.
3. És molt ric en vitamines i sals minerals. En concret, conté vitamines del grup B, que permeten l’aprofitament dels nutrients energètics.
4. En referència als minerals, del bacallà destaca el seu contingut en potassi i fosfor, ambdós necessaris per al bon funcionament del nostre sistema nerviós i dels nostres músculs i per a l’obtenció d’energia.
5. Totes aquestes característiques nutritives converteixen el bacallà en un aliment molt saludable. I, tenint en compte que els nutricionistes recomanen consumir entre 3 i 4 racions de peix a la setmana, el bacallà és una molt bona opció.