L'11a gala dels Premis Ciutat de Sant Cugat ja compta amb cinc candidatures més. L'Aula de So, el Punt Incorpora, els alumnes de 4t d'ESO de l'escola Viaró, l'actriu Sílvia Munt i la UESC s'afegeixen a la llista de candidats que hi havia fins ara. Àlex Trullas, l'Ateneu, Jan Freixa, Esplai Pica-Roca i alumnes de l'escola Thau Sant Cugat.
Els premis Ciutat de Sant Cugat distingeixen persones, entitats, associacions o empreses que hagin tingut un paper destacat en la vida de Sant Cugat al llarg de l’any anterior a la convocatòria dels Premis.
El període de votacions va començar el 23 d'octubre i s’allargarà fins al 19 de febrer del 2017. El dia 6 de març es farà l'acte de lliurament al Teatre-Auditori.
Una comissió dels Premis Ciutat proposa diferents candidatures de persones o entitats que hagin destacat durant el 2016 per la seva tasca al municipi. Entre les propostes seleccionades per la comissió, tots els santcugatencs podran votar per decidir quins són els guanyadors d'aquest premi.
Els candidats
Aula de So
L’Aula de So va néixer fa més de 25 anys de la il·lusió d'uns músics amants de la pedagogia que volien crear sinergies musicals a la ciutat. Un quart de segle després, l'entitat ha esdevingut un dels principals aglutinadors de la música feta a Sant Cugat i té diferents seccions que han anat nodrint el projecte inicial: el Cor Infantil de Sant Cugat, la secció de Teatre Musical, els combos i cantants de l'escola de música Aula de So, l'ONG Petits Músics del Món i els Cors Dama, Aglepta i de Nois.
Aquest any han celebrat el primer quart de segle amb un emotiu concert al Teatre-Auditori que va oferir un viatge a través de la seva història.
L'Aula mira al passat amb orgull i il·lusió i afronta el futur amb un objectiu clar: aconseguir obrir una línia de primària musical a la ciutat.
Punt Incorpora
El Punt Incorpora Sant Cugat, gestionat pel Grup Catalonia conjuntament amb el Servei d’Ocupació Municipal i la Fundació Bancària la Caixa, ha propiciat (aquest 2016) més de 240 insercions laborals de persones en situació de vulnerabilitat per qualsevol causa (risc d’exclusió social i/o discapacitat), el que suposa gairebé 800 contractes des de la seva implantació a la ciutat al 2013.
Enguany, han ampliat els serveis amb la “formació a mida de les empreses” (Punt Formatiu Incorpora St. Cugat) i també un nou servei d’ajuda i accés al crèdit a les persones emprenedores “Punt Autoocupació Incorpora St. Cugat”, cofinançat per l’Ajuntament.
Alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Viaró
L'equip Ypsilon Viaró, format per 9 alumnes de 4t d'ESO de l’Escola Viaró, van guanyar el premi a millor projecte científic en la final mundial de la First Lego League celebrat als Estats Units. La final va tenir lloc a Saint Louis, on van competir contra 109 equips de 47 països.
El grup Ypsilon Viaró va presentar la Kombutxa, una beguda fermentada i de fabricació casolana que conté una sèrie de microorganismes que transformen la matèria orgànica en inorgànica.
La First Lego League (FLL) és un repte internacional que pretén despertar l'interès dels joves per la ciència i la tecnologia. FLL utilitza desafiaments temàtics per interessar els joves, de 10 a 16 anys, en la investigació, la resolució de problemes, i la ciència. Els pilars del programa són la promoció de valors que emfatitzen aprendre dels altres companys, la competició amistosa, l'aprenentatge i la contribució a la societat.
Sílvia Munt
Sílvia Munt és actriu, directora de cinema i de teatre i guionista. Després d'una extensa carrera com a actriu, on ha participat en més de cinquanta pel·lícules i on va obtenir, entre d'altres, el premi Goya pel seu paper a Ales de papallona, el 2001 dóna un gir a la seva trajectòria dedicant-se principalment a la direcció tant de pel·lícules de ficció com documentals i teatre. En aquesta etapa va obtenir el seu segon Goya com a directora per Lalia el seu primer curt documental; li van seguir Gala, (Llargmetratge documental) Premi Millor Opera Prima, Pretextos (Llargmetratge ficció) Millor direcció Festival de Màlaga ... El seu últim projecte documental La granja del pas, una pel·lícula que parla de la capacitat de superació i solidaritat, en una societat castigada per la crisi, s’està distribuint actualment per França, després d'haver obtingut nombrosos premis internacionals, primer premi a la Seminci de Valladolid, primer premi PRIMED...
La seva última direcció de teatre ha estat El Preu, d'Arthur Miller, amb què ha recollit un enorme èxit de crítica i públic ( properament visitarà Sant Cugat), i està preparant una nova direcció per aquest 2017. Actriu assídua en la primera dècada del Teatre-Auditori, la seva faceta de direcció l’ha fet estar més lluny dels escenaris, però igualment activa i implicada. Aquest 2016-17 farà 40 anys del seu debut teatral, que ha viscut amb molta intensitat i efervescència.
Unió Esportiva Sant Cugat
La UESC és un club de bàsquet i tennis taula fortament arrelat a la ciutat que es va fundar ara fa 30 anys. En aquest club, la formació dels jugadors i jugadores es basa en tres àmbits claus: l’esportiu, el formatiu i el social.
La missió de la UESC és ajudar a formar persones a través de l’esport, que és el mitjà, no l’objectiu, i això fa que el seu sigui un projecte singular: ensenyen a estimar l’esport i ajuden els nois i noies a créixer, esportivament i com a persones.
El projecte esportiu de la UESC abraça la formació de nois i noies a partir de 12 anys i fins a edat sènior, i a més en els últims anys ha incorporat l’esport inclusiu amb els equips ASDI-UESC, SQ Olímpics i Dinamiks. Actualment hi ha 28 equips de bàsquet, 18 masculins i 10 femenins i 7 de tennis taula.