El Projecte Vores, una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius, ha començat a caminar aquest mes de juliol.
Es tracta d'una iniciativa promoguda pel biòleg Carles Castell i pel Club Muntanyenc Sant Cugat i que té per objectiu millorar el contacte entre la ciutat i l'espai natural mitjançant la naturalització dels espais de la vora per afavori-ne el gaudi dels ciutadans i implicar-los en la seva conservació.
Aquest mes de juliol han començat les tasques de desbrossament de la vegetació que hi ha a entre la zona urbana i el Parc Natrual de Collserola - on discorre el Torrent de Llaceres-. Després d'aquesta primera fase, està previst continuar l'actuació fins al límit del terme municipal de Sant Cugat amb Cerdanyola. En total, abans de finals d'any, es desbrossaran 8,23 hectàrees de terreny.
En aquest mateix projecte s'eliminaran les canyes del torrent, es plantaran arbres de ribera, s'eliminaran alguns corriols i se n'afavoriran d'altres i es promourà el cultiu dels camps agrícoles existents.
Part de l'espai que es naturalitzarà FOTO: Localpres
El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha destacat que aquest projecte és reconèixer que una part del municipi està dins del parc i per tant, els ciutadans fan gala d'aquesta certa apropiació d'una part del parc.
Per la seva banda, Isabel Raventós, cap del servei d'ús públic del Parc Natural de Collserola, ha apuntat "la importància que pot tenir la recuperació ecològica i paisatgística d'una zona que és la zona de contacte, les vores tal parc. És tant important com el bell mig del parc. Nosaltres donem molta importància de cara a la percepció ciutadana que hagi de valorar encara més aquest patrimoni natural".
El projecte, que es preveu que finalitzi abans que acabi el 2017, compta amb un pressupost de 270.000 euros. En la votació dels pressupostos participatius va comptar amb 2.500 vots.