Enllestit el projecte per adequar un local per a entitats de salut mental a Sant Cugat

El projecte té el seu origen en els Pressupostos Participatius del 2018-2019

El local de suport per a les entitats de salut mental de Sant Cugat està més a prop de fer-se realitat. Després de més quatre anys que els ciutadans votessin a favor d'aquest local en els Pressupostos Participatius 2018-2019, s'ha tirat endavant el projecte executiu per 226.896,15 euros IVA inclòs. El futur local s'ubicarà al barri de Volpelleres (Benet Cortada, 59, darrere de la biblioteca Miquel Batllori) i servirà perquè totes les entitats que treballen en l'àmbit de la salut mental d'arreu del municipi tinguin un espai de trobada per fer activitats i teràpies, a més d'afavorir que es creïn sinergies entre aquestes entitats.

Aquest local es construirà a partir de la unió de dos locals que conformaran un espai de 186 metres quadrats de superfície on es crearan quatre despatxos, dues sales per a reunions o teràpies, i una sala polivalent de dimensions més grans. A més, es preveu la instal·lació de lavabos i un petit office.

Durant el ple d'octubre, el regidor d’Habitatge i de Participació, Francesc Duch (ERC) ha avançat també que el local serà un espai de "suport al barri" per als veïns i l'ajuntament podrà "fer activitats" i que el projecte està pendent que es pugui incloure en el futur pressupost municipal. Tots els partits amb representació al Ple han votat a favor del projecte.

Tercer projecte més votat als Pressupostos participatius

Aquest local va ser el tercer projecte més votat als Pressupostos Participatius 2018-2019 amb 1.346 vots i és una reivindicació històrica de les entitats de salut mental de Sant Cugat.

Les diverses entitats que treballen en l'àmbit de la salut mental a la ciutat col·laboren amb l'Ajuntament a través de la Taula de Salut Mental de Sant Cugat. En formen part, l’Associació de familiars amb trastorns de conducta (AFATRAC); Alcohòlics anònims; ASSADEGAM; CAS Sant Cugat; Centre d’atenció de salut mental d’adults (CSMA); Centre d’atenció de salut mental infantil i juvenil (CSMIJ); DAPSI- CDIAP; l’Ateneu-espai de lleure; Oficina tècnic laboral (OTL); Salut Mental Catalunya; Federació catalana d’associacions de salut mental de Catalunya; Salut Plus; Servei de rehabilitació comunitària; i Taller Jeroni de Moragas.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem