Fapel veu un "atac" a la pluralitat la fi del concert als centres que segreguen per sexe

El Govern de la Generalitat va anunciar la fi del concert a les escoles que segreguen per sexe

La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Escoles Lliures (Fapel) veu un "atac" a la pluralitat l'anunci del Govern de posar fi als concerts als centres que segreguen per sexe. En un comunicat, ha considerat que no és tolerable que es qualifiqui l'educació "diferenciada" com a discriminatòria i que s'afirmi que la segregació per gènere augmenta els estereotips i legitima el sexisme.

La Generalitat va anunciar la voluntat de no subvencionar les escoles que segreguin, entre les que hi ha La Farga i el Viaró, en les etapes d'infantil, secundària i batxillerat. Cal recordar que el Tribunal Superior de Justícia va sentenciar que el concert a la primària s'ha de mantenir fins al 2026.

Més info: El Govern no renovarà els concerts als centres educatius que segreguen per sexe

Així, la Fapel ha criticat el "greu insult" i el menysteniment a milers de famílies que volen educar els seus fills "en igualtat de condicions, amb equitat i en llibertat". Ha dit que aquestes escoles defensen els principis constitucionals i estatutaris i "tenen dret constitucional" al seu finançament, al mateix temps que ha apuntat que té demanda social.

La Fapel ha assegurat que el Departament d'Educació no els ha notificat aquesta decisió. Ha afegit que el que fa el Govern és discriminar al diferent, "aquell que vol triar escola diferent de la de titularitat pública" i que ho posa posant totes les dificultats perquè les famílies puguin exercir el seu dret fonamental. A més, ha assegurat que es tracta d'un model "legítim" i avalat per la Unesco.

Dret a decidir de les famílies

D'altra banda, ha afirmat que són escoles que tenen demanda social, ja que si no fos així no existirien. Per això, ha insistit que aquest model hi cap i, tenint demanda, no hi veuen cap argument en contra.

A més, la Federació ha considerat que hi ha molts altres problemes educatius a resoldre que no es volen afrontar, com l'educació inclusiva, el finançament de la plaça escolar fins assolir la gratuïtat, el "fracàs" de planificació de l'FP o la manca de voluntat per posar els recursos necessaris contra la segregació escolar.

L'organització ha defensat que el dret a decidir de les famílies és legítim, estatutari, constitucional i un dret fonamental. Per això, ha assegurat que continuarà lluitant perquè les famílies pugin triar l'escola que volen pels seus fills i ha instat el Govern i altres actors educatius a buscar solucions per garantir els drets fonamentals de famílies i alumnat. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem