Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya col·laborarà amb Dincat i Catalònia Fundació Creactiva per millorar l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual usuàries del transport públic. Les tres entitats han manifestat la seva voluntat de dur a terme accions amb l'estrena d'un tren decorat per obres artístiques de persones amb diversitat funcional.
Catalònia Fundació Creactiva promourà diferents jornades de sensibilització per donar a conèixer a les persones que treballen a FGC la realitat del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i les seves necessitats per poder donar resposta davant situacions d’urgència mèdica o en la prevenció i detecció de l’abús a les persones d’aquest col·lectiu.
Aquest projecte s'ha fet coincidir amb la commemoració, divendres 3 de desembre, del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Amb motiu d’aquest dia, la presidenta de Ferrocarrils, Marta Subirà; el director de Dincat, Carles Campuzano, i el director de Catalònia Fundació Creactiva, Joaquim Serrahima, han presentat avui a l’estació de Pl. Catalunya un tren d’FGC decorat amb motius de dues campanyes per visibilitzar aquest col·lectiu i conscienciar la ciutadania. A l’acte també ha participat la directora general de Provisió de Serveis, Maria Rosa Pons.
Dincat, FGC i Catalònia han decorat un tren per visibilitzar les persones amb discapacitat. FOTO: Gencat
D'altra banda, el personal de Ferrocarrils rebrà formació en l’atenció a les persones usuàries amb discapacitat intel·lectual. Aquests cursos els impartirà Dincat i donaran eines per optimitzar l’atenció a les persones d’aquest col·lectiu. L’entitat també elaborarà una guia de recomanacions per a les persones usuàries amb discapacitat intel·lectual que es moguin amb Ferrocarrils. Les dues entitats reforcen així la seva col·laboració, ja que havien col·laborat anteriorment en la formació dels inspectors d’FGC.
El director de Catalònia Fundació Creactiva ha destacat que “la campanya que veuran les persones usuàries a dins dels trens és un recull de quadres creats per diferents artistes de la Fundació, que mostren l’art com un procés que trenca els límits i empodera les persones. És una oportunitat per fixar la vista en la capacitat, i no en la discapacitat. De fer visible els talents artístics de les persones de Catalònia”.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.