L'historiador Josep Maria Figueres, Premi Sant Cugat a tota una trajectòria

Figueres serà distingit a la gala de la 1a edició dels Premis Sant Cugat de l'Any, que és extraordinària i abasta 5 anys per recuperar les edicions no celebrades entre 2019 i 2023

L'historiador, escriptor i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Josep Maria Figueres, serà distingit amb el Premi Sant Cugat a tota una trajectòria a la gala de la 1a edició dels Premis Sant Cugat de l'Any, que se celebrarà el 20 de juny al Teatre-Auditori. El govern municipal ha decidit recuperar aquests premis, que es van deixar d'atorgar el 2018, amb una edició extraordinària que unifica els 5 anys en què no es van lliurar els guardons. A més del premi a Figueres, s'entregaran 5 premis individuals per cada any i 5 col·lectius. 

L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha presentat la roda de premsa dels premis, aquest dijous 18 d'abril, a l'ajuntament, i ha donat a conèixer el premi a tota una trajectòria. El tinent d'alcaldia de Relacions Institucionals, Bon Govern i Ciutat Digital, Jordi Puigneró, ha explicat que el govern ha decidit recuperar els guardons perquè "són necessaris per a la ciutat". Donada la situació econòmica de les arques municipals, l'edició d'enguany serà "austera" i comptarà amb un pressupost de 15.000 euros, una tercera part del que acostumaven a costar, segons ha apuntat el consistori. 

Més info: Així seran els nous Premis Sant Cugat de l’Any: ja es poden presentar candidatures

Durant la presentació, Figueres ha recordat que tota la seva obra l'ha escrita a Sant Cugat i ha assegurat que rebre aquest reconeixement "fa que la vida tingui un sentit especial".

Fotografia de la presentació dels guardons FOTO: Lali Puig (Ajuntament)

Fotografia de la presentació dels guardons FOTO: Lali Puig (Ajuntament)

Nova imatge i guardó

Els premis compten amb una nova imatge i un logo renovats on apareixen elements identificables com el Monestir, el Pi d'en Xandri i la torre de Collserola. Puigneró ha explicat que aquests 3 elements representen diferents valors. "El Monestir representa el patrimoni i l'essència de Sant Cugat; el Pi d'en Xandri la lluita contra el canvi climàtic, i per últim la torre de Collserola, que representa la innovació i la modernitat", ha apuntat Puigneró. 

Pel que fa al guardó, l'escultor santcugatenc Pep Codó ha creat una peça artística exclusiva que s'inspira en el passat agrícola de Sant Cugat i en la fava de Sant Medir. 

El nou logo dels premis FONT: TOT Sant Cugat

El nou logo dels premis

 

Horari i funcionament de la gala

La gala se celebrarà a les 19 hores el 20 de juny al Teatre-Auditori i estarà conduïda pels periodistes santcugatencs Marina Romero i Aleix Parisé. A més, la cita comptarà amb un espectacle a càrrec de Marc Buxaderas, col·laborador de Catalonia Fundacio Creactiva i monologuista amb una paràlisi cerebral tetraplègica espàstica que ha tirat endavant diversos projectes per normalitzar la discapacitat. 

Com es pot presentar una candidatura?

Les propostes de candidatures als premis es poden presentar en aquest enllaç al web municipal, ja sigui pels mateixos mereixedors potencials com per terceres persones. Les candidatures, tant individuals com col·lectives, han d'anar avalades per un mínim de 7 persones signants i un text de mèrits. 

Les candidatures proposades per la ciutadania les valorarà una comissió formada per tècnics municipals, periodistes locals i persones de reconegut prestigi del municipi, entre les quals hi ha Ramon Grau, fundador dels Premis Santcugatenc de l'Any. Aquesta comissió també proposarà candidatures. La Junta de Govern Local, formada per l'alcalde i els 4 tinents d'alcaldia, farà la funció de jurat. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem